Nemzetközi foci

Lampard kiröhögte a Chelsea-t költekezése miatt kritizáló Kloppot

Frank Lampard, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője jól szórakozott azon, hogy az angol bajnoki címvédő Liverpool mestere, Jürgen Klopp megjegyzéseket tett a londoni rivális átigazolási politikájára és költekezésére.

A német szakember egyetlen új játékost szerződtetett az idény előtt, míg a Roman Abramovics orosz milliárdos tulajdonában lévő Chelsea 200 millió font (223 euró) körüli összeget költött el Timo Werner, Kai Havertz, Hakim Ziyech és Ben Chilwell megszerzésére. Klopp erről úgy vélekedett, a Liverpool nem költene ennyit, mert „más típusú egyesület”, „amely nem egy ország, vagy egy oligarcha tulajdonában van”.

Klopp leszólta az oligarchák kezében lévő klubokat
Külön kitérve az idény nyáron sokat költő Chelsea-re.

„Kissé mulatságosnak tartom ezt a megközelítést, mert ha egy klub tulajdonosáról beszélünk, akkor teljesen mindegy, hogy egyébként milyen fajta üzleti tevékenységet folytat. A Premier League-ben nagyon gazdagok az egyesületek tulajdonosai” – jelentette ki Lampard, hozzátéve, hogy a Liverpool története fantasztikus, és az elmúlt öt esztendőben, amióta Klopp ott dolgozik, minőségi játékosokkal tudták megerősíteni a keretet.

Végigvehetjük ezeknek a futballistáknak a névsorát, Van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Sadio Mané, Mohamed Szalah… kiváló játékosok, akik nagyon drágán igazoltak a Liverpoolhoz

– mondta Lampard.

Ha a Transfermarkt adatait vesszük kiindulásnak, akkor ez a hat játékos összesen 335 millió eurójába került a Liverpoolnak. Innen nézve azért más megvilágítást kapnak Klopp szavai.

Kiemelt kép: PHIL NOBLE / POOL / AFP

Olvasói sztorik