Nemzetközi foci

Vardy történelmi meccset játszott a Leicesterrel

Az előző szezonban ötödik Leicester City 3-0-ra nyert az újonc West Bromwich Albion otthonában vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság új idényének első fordulójában.

A találkozó a második félidőben dőlt el. A legutóbbi évad gólkirálya, Jamie Vardy kétszer is büntetőből volt eredményes. A harmadik találatot a nyáron szerződtetett belga védő, Timothy Castagne szerezte.

Vardy ötödik alkalommal játszott a birminghami rivális ellen idegenben, és minden meccsén eredményes volt – ezzel utolérte a legendás holland csatárt, Ruud van Nistelrooyt, aki hasonló statisztikát ért el annak idején a Newcastle United pályáján.

De a brit statisztikusok előhúztak egy érdekességet Castagne kapcsán is: ő lett a Premier League ötödik olyan belga labdarúgója, aki bemutatkozó mérkőzésén gólt szerzett Előtte erre Luc Nilis, Thomas Vermaelen, Christian Benteke és Leandro Trossard volt képes.

A nap másik mérkőzésén a Tottenham hazai pályán 1-0-ra kikapott az Evertontól, a győztes találatot Dominic Calvert-Lewin fejelte az 55. percben. A londoniak edzője, José Mourinho pályafutása során először rajtolt vereséggel egy bajnoki idényben.

Premier League, 1. forduló

West Bromwich Albion – Leicester City 0-3 (0-0)
gól: Castagne (57.), Vardy (73., 83., mindkettőt 11-esből)

 

Tottenham – Everton 0-1 (0-0)
gól: Calvert-Lewin (55.)

Kiemelt fotó: Rui Vieira / POOL / AFP

Olvasói sztorik