Nemzetközi foci

Újra egy Maldinit ünnepelhettek a Milan-drukkerek

A Milan 4-2-re nyert felkészülési mérkőzésen a másodosztályba felkerült Monza ellen, amelynek tulajdonosa az a Silvio Berlusconi, aki 31 éven keresztül volt a Milan elnöke, és ez idő alatt a csapat többek között öt BEK/BL-t és nyolc bajnoki címet nyert.

A Milan győzelme nem csak a jelenleg a koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt kórházban ápolt Berlusconi személye miatt érdekes, hanem azért is, mert a csapat négy gólját fiatal játékosok szerezték, a legidősebb közülük a 23 éves jobbhátvéd, Davide Calabria, aki a 16-oson kívülről talált be egy látványos lövéssel.

A maradék három gólon az egyaránt 18 éves Daniele Maldini és Lorenzo Colombo, valamint a nyáron igazolt 20 éves, Pierre Kalulu osztozott.

HL: #MilanMonza friendly

#MilanMonza 4-1 A night of first times at San Siro in our second friendly of the new season: watch the highlights 🎥#WeTheReady 🔴⚫️ #SempreMilan

Közzétette: AC Milan – 2020. szeptember 5., szombat

Mindhárman első góljukat szerezték a felnőttcsapatban, és hármuk közül Maldininek a legizgalmasabb a története, hiszen nagyapja, Cesare és édesapja, Paolo is legendának számít a klubban.

Ennél tökéletesebb génállomány nincs a futballvilágban
Egy család, egy klub, három férfi és egy rakás trófea. A 17 éves Daniel írhatja tovább a Maldini família hihetetlenül sikeres történetét.

Az ősökkel ellentétben Daniel nem védőként, hanem támadó középpályásként szerepel, és nincs rossz helyzetben, ha azt vesszük, hogy Zlatan Ibrahimovictól lesheti el az edzéseken a szakma fortélyait.

Maldini eddig két tétmeccsen összesen 25 percet töltött a Milan első csapatában, és az előző idényben még inkább az U19-esek között kapott szerepet, ahol 7 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

Az idő neki dolgozik, és ha a bajnokságban nem is lesz várhatóan alapember, az olasz kupa vagy az EL akár az ő terepe lehet, igaz, utóbbi sorozatban előbb sikerrel kell vennie a Milannak a selejtezős fordulókat. A csapat első ellenfele az ír Shamrock Rovers lesz idegenben, a bajnokságot pedig a Bologna ellen kezdi a Milan.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik