Nemzetközi foci sport

A cserecsatár kellett hozzá, hogy a Honvéd kiizzadja a továbbjutást

A Budapest Honvéd hosszabbítás után 2-1-re nyert az Inter Turku ellen az Európa Liga első selejtezős körében.

Elég gyenge mérkőzést hoztak össze a kispestiek finn ellenfelükkel és az igazság az, hogy inkább a vendégek álltak közelebb a gólhoz nagyon sokáig. Minősgre és mennyiségre is az Inter Turku szerepelt jobban, de előbb Mezghrani lőtt kapufát, majd a 90. percben Boubacar Traoré fejesével vezetéshez jutott a Honvéd. Az örömöt kisvártatva sokk váltotta, a finnek ugyanis a középkezdés után kiegyenlítettek.

Gólváltás az Honvéd-Inter Turku EL-selejtező hajrájában

A Honvéd a 90. percben szerezte meg a vezetést az Inter Turku ellen, de nem sikerült megtartani az előnyt, a finnek azonnal egyenlítettek. Hosszabbítás következik…

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 27., csütörtök

A játék képe alapján az is szerencse, hogy nem volt nagyobb a baj a rendes játékidő végén, jöhetett a hosszabbítás, amelyben aztán megint előnyhöz jutottak a kispestiek. Traoré kapott egy hosszú indítást, a labdaátvétellel becsapta védőjét, majd a menteni igyekvő Juuso Hamalainen védhetetlenül kilőtte a jobb alsó sarkot.

A Honvéd második gólja az Inter Turku ellen.

A finnek meg vannak átkozva a magyarokkal szemben. Talán sokan emlékeztek, hogy volt már nem egy válogatott meccs, amikor a magyar válogatott szerencsés, vagy kései góllal verte meg az északiakat. Klubszinten is hat az átok, a Honvéd egy nem mindennapi öngóllal szerezte meg újra a vezetést az Inter Turku ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 27., csütörtök

Innentől a Honvéd próbálta lepörgetni az órát, sőt Kesztyűs Barna a kapufára is fejelt egy labdát, de az utolsó öt percben az Inter Turku is veszélyes támadásokat vezetett, de újabb gól már nem esett. A Honvéd végül egy pocsék meccsen kiizzadta a továbbjutást.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló

Budapest Honvéd–Inter Turku (finn) 2-1 (0-0) – hosszabbítás után

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!