Nemzetközi foci

A cserecsatár kellett hozzá, hogy a Honvéd kiizzadja a továbbjutást

A Budapest Honvéd hosszabbítás után 2-1-re nyert az Inter Turku ellen az Európa Liga első selejtezős körében.

Elég gyenge mérkőzést hoztak össze a kispestiek finn ellenfelükkel és az igazság az, hogy inkább a vendégek álltak közelebb a gólhoz nagyon sokáig. Minősgre és mennyiségre is az Inter Turku szerepelt jobban, de előbb Mezghrani lőtt kapufát, majd a 90. percben Boubacar Traoré fejesével vezetéshez jutott a Honvéd. Az örömöt kisvártatva sokk váltotta, a finnek ugyanis a középkezdés után kiegyenlítettek.

Gólváltás az Honvéd-Inter Turku EL-selejtező hajrájában

A Honvéd a 90. percben szerezte meg a vezetést az Inter Turku ellen, de nem sikerült megtartani az előnyt, a finnek azonnal egyenlítettek. Hosszabbítás következik…

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 27., csütörtök

A játék képe alapján az is szerencse, hogy nem volt nagyobb a baj a rendes játékidő végén, jöhetett a hosszabbítás, amelyben aztán megint előnyhöz jutottak a kispestiek. Traoré kapott egy hosszú indítást, a labdaátvétellel becsapta védőjét, majd a menteni igyekvő Juuso Hamalainen védhetetlenül kilőtte a jobb alsó sarkot.

A Honvéd második gólja az Inter Turku ellen.

A finnek meg vannak átkozva a magyarokkal szemben. Talán sokan emlékeztek, hogy volt már nem egy válogatott meccs, amikor a magyar válogatott szerencsés, vagy kései góllal verte meg az északiakat. Klubszinten is hat az átok, a Honvéd egy nem mindennapi öngóllal szerezte meg újra a vezetést az Inter Turku ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 27., csütörtök

Innentől a Honvéd próbálta lepörgetni az órát, sőt Kesztyűs Barna a kapufára is fejelt egy labdát, de az utolsó öt percben az Inter Turku is veszélyes támadásokat vezetett, de újabb gól már nem esett. A Honvéd végül egy pocsék meccsen kiizzadta a továbbjutást.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló

Budapest Honvéd–Inter Turku (finn) 2-1 (0-0) – hosszabbítás után

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik