Élő Nemzetközi foci

Két lövés, két gól – a Ferencváros kiejtette a Celticet a Bajnokok Ligájából

A Ferencváros meglepetésre 2-1-re megnyerte a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt, ezzel az esélyesebb skót bajnokot is kiejtette a sorozatból.

Sigér Dávid távoli góljával szerzett vezetést a magyar csapat: a középpályásnak volt ideje Somalia passzát átvenni és zavartalanul lőni, a jobb alsóba sarokban kötött ki a labda.

Ezután a Celtic apránként, de egyre határozottabban magához ragadta a kezdeményezést, félidőre már nagyon kellett a Ferencvárosnak a pihenő. Térfélcsere után is letámadott azonban a Celtic és némi szerencsével ugyan, de a Kovacevicen megpattanó labda utat talált Dibusz Dénes kapujába.

Továbbra is a skótok támadtak, az FTC pedig hősiesen védekezett, de a fordulatra egészen a 75. percig kellett várni: Blazic felszabadítása olyan hosszúra sikerült, hogy azzal indította Tokmac Nguent, mivel Hatem Abd Elhamed elengedte a labdát, a norvég támadó pedig a kapus alatt elgurította a labdát.

Ezután már kapkodott a Celtic, teljesen beszorult a Fradi, de az utolsó megoldások nem sikerültek a hazaiaknak, így kibekkelte a hosszabbítást a Ferencváros és kiejtette a Celticet a BL-ből.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló

Celtic – Ferencváros 1-2 (0-1)

 

Celtic: Barkasz – Elhamed (Frimpong – 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti – 78.), Christie, Elyounoussi – Ntcham.
Vezetőedző: Neil Lennon

Ferencváros: Dibusz – Civic, Blazic, Kovacevic, Botka – Somalia, Haratin, Sigér – Uzuni (Dvali – 86.), Isael (Boli – 71.), Tokmac (Skvarka – 80.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

 

Gólszerző: Christie (54.) ill. Sigér (7.), Tokmac (75.)

Sárga lap: Elyounoussi (27.), Brown (60.) ill. Haratin (40.), Blazic (66.)

Piros lap:

Kiemelt kép: Mark Runnacles/Getty Images

Sigér hatalmas gólt vágott a Celticnek

Tokmac indult meg a bal szélen egy labdával, majd Somáliát ugratta ki, akinek lapos passzát szögletre mentették a hazai védők. Csakhogy a szöglet után a labda Sigér Dávidhoz került, aki gyönyörűen kilőtte a jobb alsót, miután nem vették komolyan a Celtic védői. Ezzel vezet a Ferencváros 1-0-ra.

Forrest rögtön ki is próbálta, mit tud Dibusz

A Celtic támadója jobbról cselezett befelé, majd ballal jókora erővel lőtt kapura, középre ment azonban a labda és Dibusz ki tudta azt ütni. Másodpercekkel később újra próbálkozott Forrest, ezúttal a csapattársát találta telibe.

Elindult a selejtező

A Fradi kezdte a játékot, a skót csapat pedig azonnal megkezdte az egészpályás letámadását. Nem szeppentek meg a magyarok, de nem ízlik a Ferencvárosnak ez a stílus, ez már az első percben egyértelműnek tűnik.

Holland bíró debütál a BL-ben

A csapatok mellett érdemel egy szót Allard Lindhout is, a 32 éves holland bíró 91 élvonalbeli mérkőzés után először dirigál nemzetközi meccsen. Reméljük, jól veszi majd az akadályt.

Padon sincs a Celtic legveszélyesebb játékosa

Nagy meglepetésre az előző szezon gólkirálya, Odsonne Édouard még a kispadon sincs a skótoknál, ennek sokak szerint az az oka, hogy a Premier League-ből több kérője is van, állítólag 30 millióért igazolhat az angol élvonalban. Ugyanakkor combsérülése is volt, így nem feltétlenül az eligazolása miatt maradt ki, de tény, a leggólveszélyesebb Celtic-játékos nem riogatja majd Dibusz Dénest.

Egy helyen változtatott Rebrov

A Djurgardent legyőző csapathoz képest egy helyen változtatott a Ferencváros vezetőedzője: Franck Boli kimaradt a kezdőcsapatból, a csatár helyére pedig Sigér Dávid került. A szándék egyértelmű, Rebrov a középpályát erősíti meg, hogy állja a skót rohamokat a csapat.

Olvasói sztorik