Lukaku inkább át sem vette az ezüstérmet az Európa Liga-döntő után

Fájdalmas volt nézni, hogy amilyen jó szezonja volt Romelu Lukakunak az Internél, annyira szomorú véget ért.
Kapcsolódó cikkek

Fájdalmas volt nézni, hogy amilyen jó szezonja volt Romelu Lukakunak az Internél, annyira szomorú véget ért: a belga csatár beállította Ronaldo klubrekordját, 34 góllal zárt az első milánói idényében. A Sevilla ellen végül 3-2-re elveszített Európa Liga-döntőben is ő szerezte az első találatot, csakhogy végül nem ezzel vált főszereplővé, hanem azzal, hogy olyan szerencsétlenül nyúlt bele Diego Carlos ollózós lövésébe, hogy a labda a lábáról a saját kapujába pattant.

Ez döntötte el végül a döntőt, mert bár a ráadással együtt volt még 20 perce az Internek, több helyzete is, de kiegyenlíteni már nem sikerült.

Lukakun látszott, hogy nagyon megviselték a történtek, és mint kiderült, át sem vette a második helyezettnek járó ezüstérmet. Egyszerűen kihagyta az éremátadót.

Az Inter vezetőedzője, Antonio Conte úgy értékelt, kemény, kiegyensúlyozott mérkőzést játszottak, és bár volt esélyük a sikerre, az a szerencsétlen mozdulat eldöntötte a meccset, a Sevillának pedig amúgy is nagyobb tapasztalata van a nemzetközi színtéren, mint csapatának.

A játékosaim keményen dolgoztak és sokat fejlődtek, ez fontos az önbizalom szempontjából is. Kell két-három nap, hogy nyugodtan, hideg fejjel elemezhessük a teljes évadot, és megpróbáljuk megtervezni az Inter jövőjét, akár velem, akár nélkülem

– mondta Conte az MTI cikke szerint.

Conte veréssel fenyegette az őt gúnyoló Sevilla-focistát
Banega érzékeny pontra tapintott a meccs közben lezajlott során, mert Conte még a lefújás után is üzengetett neki.

„Soha ne add fel, ezt a szívünkbe véstük”

A győztes oldalon többen is elsírták magukat a lefújás után, az egyikük a vezetőedző, Julen Lopetegui volt, aki még kezet rázott a riválisokkal, csak azt követően érzékenyült el.

A mezünkön is szerepel, hogy soha ne add fel, és ezt a szívünkbe véstük. A játékosok minden dicséretet megérdemelnek, mert fantasztikusak. Nagyon büszke vagyok mindenkire, és ez akkor is így lenne, ha nem nyertünk volna.

Az EL-döntővel jött el az igazság pillanata a Realnál nevetségessé tett edzőnek
Európa Liga-döntőbe jutott a Sevilla, ami főként Julen Lopetegui érdeme. A spanyol edző elmúlt évekbeli kálváriáját most elfeledtetheti egy esetleges győzelemmel. De miben erős a csapata?

Lopetegui a spanyol korosztályos válogatottal U19-es és U21-es Európa-bajnokságot is nyert, de az elmúlt öt évben elmaradtak a jó eredmények, az FC Porto, a spanyol felnőtt válogatott, majd a Real Madrid kispadjáról is menesztették – a válogatottól a vébé előtt közvetlenül, azért, mert a szövetség háta mögött egyezett meg a Reallal.

Tudni kell megbirkózni a nehéz pillanatokkal, tudni kell legyőzni a nehézségeket. Szerencsére nem nézek vissza. Szerencsém van, hogy lehetőséget kaptam, és egy ilyen klubnál dolgozhatok. Ez egy igazi csapat, a szó minden értelmében.

A sevillai játékosok az ünnepléshez felvett pólójukon két tragikus sorsú, egykori csapattársukra, Antonio Puertára és José Antonio Reyesre emlékeztek. A csapattal két UEFA Kupát nyerő Puerta 2007-ben, mérkőzés közben lett rosszul, és bár elhagyta a pályát és kórházba szállították, napokkal később elhunyt. A Sevillával az Európa Ligában triplázó Reyes tavaly nyáron, autóbalesetben vesztette életét.

Kiemelt kép: WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP