Nemzetközi foci

A riválisaitól vesz kölcsön játékosokat a csapat, hogy lejátszhassa a meccsét

Riválisaitól vesz kölcsön játékosokat egy találkozóra a koszovói FC Pristina annak érdekében, hogy le tudja játszani a gibraltári Lincoln Red Imps FC elleni, keddről szombatra halasztott mérkőzését a labdarúgó Európa Liga előselejtezőjében, írja az MTI.

A találkozót azért kellett elnapolni, mert

nyolc koszovói játékos koronavírustesztje pozitív lett,

és bár a csapat elutazott a miniállamba, az ottani hatóságok nem engedélyezték a mérkőzés megrendezését. A találkozó – és így a továbbjutás – 3-0-s eredménnyel a gibraltári együttesnek járt volna, ám az európai szövetség (UEFA) különleges szabályának értelmében a Pristinának lehetősége van játékosokat kölcsönöznie és pótolni az elhalasztott összecsapást, miután 13-nál kevesebb bevethető futballistája volt.

Egy EL-selejtezőt is a koronavírus dönthet el
Elhalasztottak egy párharcot.

A Pristina színeiben nem léphetnek pályára olyan labdarúgók, akik tagjai voltak az eredeti küldöttségnek, ezért több koszovói élvonalbeli klub rögtön felajánlotta, hogy játékosok azonnali kölcsönadásával segít a fővárosiaknak. A klub csütörtökön közösségi oldalán megjelent közleményben fejezte ki köszönetét a Feronikeli, Llapi, Trepca 89, Flamurtari, FC Ballkani, Drenica és Vushtrria együtteseinek, kiemelve,

nemzeti riválisainak pozitív reakciói azt mutatják, hogy az európai kupaporondon való sikeres szereplés mindenkinek érdeke a koszovói labdarúgásban.

A kölcsönvett játékosoknak koronavírusteszteken kell átesniük, ha ezek negatívak lesznek, akkor utazhatnak Gibraltárra.

Az már korábban eldőlt, hogy Ramiz Krasniqi lesz az alkalmi csapat vezetőedzője, aki korábban több időszakban, összesen 109 mérkőzésen már irányította az FC Pristinát. A párharc továbbjutója a luxemburgi Union Titus Pétange csapatával találkozik a selejtező első körében jövő csütörtökön.

Kiemelt kép: az FC Pristina szurkolói egy júniusi mérkőzésen, a stadionon kívül. Fotó: ARMEND NIMANI / AFP

Olvasói sztorik