Sokk a BL-ben, a Lyon kiejtette a Manchester Cityt

Itt van a Bajnokok Ligája-szezon egyik legnagyobb meglepetése: az Olympique Lyon 3-1-re legyőzte a Manchester Cityt a negyeddöntőben.
Kapcsolódó cikkek

A PSG, az RB Leipzig és a Bayern München után a Lyon a negyedik csapat, amelyik bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A következő körben a Bayern következik majd.

Meglepőn jól kezdett a Lyon, amely a vezetést is megszerezte az első félidőben, miközben a City életlennek tűnt. De Bryune aztén a 69. percben kiegyenlített, de a csereként beállt Dembélé szétszedte a manchesteri védelmet, két gólt is szerzett, így végül

óriási meglepetésre 3-1-re nyert a Lyon.

A franciákra a négy között majd az a Bayern München vár, mely 8-2-re verte a Barcelonát.

Ezt megelőzően 1991-ben történt, hogy spanyol, angol és olasz csapat sem jutott a négy közé, akkor német, szovjet, francia és jugoszláv együttes volt érdekelt az elődöntőben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

Manchester City- Lyon 1-3 (0-1)

 

Manchester City: Ederosn – Cancelo, Laporte, Garcia, Walker – Rodri (Silva, 84.), Gündogan, Fernandinho (Mahrez, 56.) – Sterling, Gabriel Jesus, De Bruyne. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Lyon: Lopes – Marcal, Marcelo, Denayer – Cornet, Aouar, Bruno (Mendes, 70.), Caqueret, Dubois (Tete, 74.) – Ekambi (Reine-Adelaide, 87.), Depay (Dembélé, 75.). Vezetőedző: Rudi Garcia.

 

Gólszerző: De Bruyne (69.) illetve Cornet (24.), Dembélé (79., 87.)

Sárga lap: Fernandinho (29.) illetve DuBois (12.), Narcelo (65.)

Piros lap:

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / POOL / AFP