Élő Nemzetközi foci

Sokk a BL-ben, a Lyon kiejtette a Manchester Cityt

Itt van a Bajnokok Ligája-szezon egyik legnagyobb meglepetése: az Olympique Lyon 3-1-re legyőzte a Manchester Cityt a negyeddöntőben.

A PSG, az RB Leipzig és a Bayern München után a Lyon a negyedik csapat, amelyik bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A következő körben a Bayern következik majd.

Meglepőn jól kezdett a Lyon, amely a vezetést is megszerezte az első félidőben, miközben a City életlennek tűnt. De Bryune aztén a 69. percben kiegyenlített, de a csereként beállt Dembélé szétszedte a manchesteri védelmet, két gólt is szerzett, így végül

óriási meglepetésre 3-1-re nyert a Lyon.

A franciákra a négy között majd az a Bayern München vár, mely 8-2-re verte a Barcelonát.

Ezt megelőzően 1991-ben történt, hogy spanyol, angol és olasz csapat sem jutott a négy közé, akkor német, szovjet, francia és jugoszláv együttes volt érdekelt az elődöntőben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

Manchester City- Lyon 1-3 (0-1)

 

Manchester City: Ederosn – Cancelo, Laporte, Garcia, Walker – Rodri (Silva, 84.), Gündogan, Fernandinho (Mahrez, 56.) – Sterling, Gabriel Jesus, De Bruyne. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Lyon: Lopes – Marcal, Marcelo, Denayer – Cornet, Aouar, Bruno (Mendes, 70.), Caqueret, Dubois (Tete, 74.) – Ekambi (Reine-Adelaide, 87.), Depay (Dembélé, 75.). Vezetőedző: Rudi Garcia.

 

Gólszerző: De Bruyne (69.) illetve Cornet (24.), Dembélé (79., 87.)

Sárga lap: Fernandinho (29.) illetve DuBois (12.), Narcelo (65.)

Piros lap:

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / POOL / AFP

Itt a vége!

Elképesztő, hihetetlen! Az előre lesajnált Lyon 3-1-re nyert és bejutott a négy közé, ahol majd a Bayern München lesz az ellenfele.

Ez úgy tűnik eldőlt, mert ott a harmadik gól!

Hihetezlen! Ez eldőlt alighanem, innen már nem tud felállni a Manchester City! Ederson nem tudott kiütni egy távoli lövést, a kipattanót pedig Dembele lőtt közelről a kapuba. 1-3!

Mit hagyott ki Sterling?

Mit??? Gabriel Jesus kicseleuzte a komplett védelmet, majd utána centerezett, Sterling az üres kapuval szemben állt, de az égbe lőtt. Öregányam két cekkerrel szituáció volt.

Nem hiszed el, vezet a Lyon!

El-ké-pesz-tő! Dembelét ugratták ki, aki amúgy percekkel ezelőtt állt be, és ugyan középre lőtte a labdát, de dersonról a kapuba pattant. Alig van tíz perc, és a Lyon vezet 1-2!

Kiegyenlít a City!

Állított helyzet? Ugyan már! Itt a City egyenlítő gólja! Egy előrevágott labdát Sterling szerzett meg, majd okosan lekészített De Bruyne elé, aki egyből a kapuba lőtt. Megérdemelten egyenlített a City.

De Bruyne-nek ez most nem megy

Az előzőnél is veszélyesebb ehylről végezhetett el szabadrúgást a City, ez pedig egy olyan játékos esetében, mint De bRyune felér egy fél góllal. Nos, a belga az égbe lőtt, majd széttárta a karját, bár csak magára lehetett mérges.

Ott volt az egyenlítési lehetőség

De Bruyne végezhetett el veszélyes helyről, pár lépésre a tizenhatos vonalától szabadrúgást, a sorfal fölött el is tekerte a labdát, de a Layon kapusa vetődve védeni tudott. Egy picit több volt ebbe.

Szenved a City

Itt a félidő, és azt látjuk, hogy a három védős, öt középpályás felállás nagyon nem ízlik a Manchester Citynek. Bár a labda az angoloknál, lövéssel is többe próbálkoztak, de kaput még nem találtak, ráadásul hátrényban is vannak. Jön a következő meglepetés? Egy fékidő múlva megtudjuk.

A lyoni kapus tartja az eredményt

Lopes már eddig is sokat tett a Lyon meneteléséért, és most is bemutazott egy látványos vedőtésd. Cancelo lőtte be a labdát középre, de a francia kapus mindenki megelőzve megszerezte azt.

VEZET A LYON? Vezet a Lyon!

Ha van, ami váratlan lett volna, ha vezet a Lyon. Márpedig megadták a találatot – némi vodeobírózás után -, Cornet juttatta előnybe a franciákat.

Agyunkat nem dobtuk el eddig

oA pénteki Barca-Bayrn utén nehéz lesz bárkit is lenyűgözni, de azért nem estek egymásnak a csapatok. A City adogat elsősorban, a Lyon próbálja tartani magát.

Guardiola-ball

Mire lehetett számítani előzetesen? Hogy a Manchester Citynél lesz a labda. És pontosan ez van, az angol csapat megpróbálja nyomasztó fölény alé helyezni a riválist már az első percektől. Hosszú meccs lesz ez a Lyonnak.

Egyből támad a City

Az első pár perc be is határolta alighanem a meccset, legalábbis a Citynek volt egy helyzete, majd egy azt követő szöglete.

MEGY a meccs

Minden a Manchester City győzelme mellett szól, de miért ne nyerhetne egy meccsen a Lyon? Lássuk!

Itt vannak a kezdők

  • Manchester City: Ederosn – Cancelo, Laporte, Garcia, Walker – Rodri, Gündogan, Fernandinho – Sterling, Gabriel Jesus, De Bruyne. Vezetőedző: Pep Guardiola.
  • Lyon: Lopes – Marcal, Marcelo, Denayer – Cornet, Aouar, Bruno, Caqueret, Dubois – Ekambi, Depay. Vezetőedző: Rudy Garcia.
Olvasói sztorik