Nemzetközi foci

Senki sem érti, hogy kapta az első gólt az AS Roma

Az Európa Liga nyolcaddöntőit semleges helyszínen, nézők nélkül rendezik szerdán és csütörtökön. A csütörtöki játéknap kora esti mérkőzésein a Leverkusen 1-0-ra, a Sevilla 2-0-ra nyert.

Előzetesen a Sevilla-Roma párosítás tűnt izgalmasabbnak, de az olaszok kapuját védő Pau López aránylag hamar bajba hozta csapatát. A 22. percben Sergio Reguilón vezette kapura a labdát, de ne szépítsük, pocsék lövéssel fejezte be az akciót. A kapust viszont ez is meglepte és csak López tudja hogyan, a labda utat talált a lába mellett a kapuba.

A római védelem később sem állt a helyzet magaslatán, a félidő vége előtt egy újabb szóló okozott gondot, ezúttal Lucas Ocampos tört be a tizenhatoson belülre, de ő nem lőtt, hanem passzolt, az üresen érkező Youssef En Nesyri pedig nem hibázott.

Térfélcsere után is a Sevilla járt közelebb a gólhoz, Jules Kounde találatát azonban a videobíró érvénytelenítette, így maradt a 2-0, amely a végeredménynek is bizonyult. Gianluca Mancinit ráadásul könyöklésért ki is állították az utolsó percben, de mivel visszavágóra egyébként sem került volna sor, ez már igazán nem számított.

A Leverkusen-Rangers meccsen egyetlen találat döntött, ezt Moussa Diaby szerezte a második félidő elején.

A németek az első mérkőzésen 3-1-re nyertek, így aztán kettős győzelemmel jutottak be a legjobb nyolc közé.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő

Leverkusen-Rangers 1-0 (0-0)
Gólszerző: Diaby (51.)
Továbbjutott a Leverkusen 4-1-es összesítéssel

Sevilla-AS Roma 2-0 (2-0)
Gólszerző: Reguilón (22.), En Nesyri (45.)
Kiállítva: Mancini (94.)
Továbbjutott a Sevilla 2-0-ás összesítéssel

Kiemelt kép: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik