Nemzetközi foci bajnokok ligája

Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzéseket rendezhetnek Magyarországon

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közleményében mondott köszönetet Magyarország és három másik nemzet szövetségének.

Az UEFA csütörtökön videokonferenciát tartott az 55 tagállam képviselőivel, hogy a 2020/21-es szezon nemzetközi sorozatainak lebonyolításáról egyeztessen. A hangsúlyos kérdés az utazási korlátozások, valamint a pozitív koronavírustesztek esetén használt protokoll kialakítása volt.

Az UEFA négy országot jelölt ki, amely szükség esetén semleges helyszínként adhat otthont az augusztusi BL- és EL-selejtezőknek, Magyarország mellett Ciprus, Görögország és Lengyelország jöhet szóba.

Az UEFA közleményében köszönetet mondott annak a négy tagországnak, amelyek az európai szövetség esetleges rendelkezésére ajánlották fel stadionjaikat, illetve biztosították a klubok korlátozás nélküli be- és kiutazását az országból.

Szeptember 24-én európai Szuperkupa-mérkőzést rendeznek a Puskás Arénában, a csütörtöki döntés értelmében azonban újabb találkozók helyszíne is lehet a budapesti stadion.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik