Nemzetközi foci

Gera Zoltán korábbi csapata jutott vissza a Premier League-be

Hosszabbítás után 2-1-re nyert a Fulham együttese a Brentford ellen az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának döntőjében.

A rendes játékidőben nem esett gól, nehéz lett volna megjósolni is a feljutót, mindkét csapat két-két alkalommal találta el egyáltalán a kaput. A hosszabbításban aztán csak beindultak az események, miután a 105. percben David Raya kapus elég csúnyán benézte Joe Bryan szabadrúgását.

A 117. percben megint a Fulham balhátvédje lőtt gólt, miután második hullámban felért egy támadáshoz és egy Aleksandar Mitroviccsal történő kényszerítőzés után higgadtan a kapuba gurított.

Volt egy kis izgalom még így is a hajrában, mert Henrik Dalsgaard bejefelt egy szépítő gólt a 124. percben egy felívelés után, de többre már nem futotta a Brentford erejéből.

A Brentford legutóbb az 1946–47-es szezonban szerepelt az angol élvonalban, azóta kilencedik alkalommal volt a rájátszásban és negyedjére annak döntőjében, de az utolsó, legnagyobb lépcsőfok rendre kifogott a csapaton. A Fulham viszont örülhet, mert kiesését követő első szezonjában visszajutott a Premier League-be.

Végeredmény – Championship, rájátszás, döntő

Brentford – Fulham 1-2 – hosszabbítás után

Kiemelt kép: Shaun Botterill/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik