Nemzetközi foci sport

Gera Zoltán korábbi csapata jutott vissza a Premier League-be

Hosszabbítás után 2-1-re nyert a Fulham együttese a Brentford ellen az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának döntőjében.

A rendes játékidőben nem esett gól, nehéz lett volna megjósolni is a feljutót, mindkét csapat két-két alkalommal találta el egyáltalán a kaput. A hosszabbításban aztán csak beindultak az események, miután a 105. percben David Raya kapus elég csúnyán benézte Joe Bryan szabadrúgását.

A 117. percben megint a Fulham balhátvédje lőtt gólt, miután második hullámban felért egy támadáshoz és egy Aleksandar Mitroviccsal történő kényszerítőzés után higgadtan a kapuba gurított.

Volt egy kis izgalom még így is a hajrában, mert Henrik Dalsgaard bejefelt egy szépítő gólt a 124. percben egy felívelés után, de többre már nem futotta a Brentford erejéből.

A Brentford legutóbb az 1946–47-es szezonban szerepelt az angol élvonalban, azóta kilencedik alkalommal volt a rájátszásban és negyedjére annak döntőjében, de az utolsó, legnagyobb lépcsőfok rendre kifogott a csapaton. A Fulham viszont örülhet, mert kiesését követő első szezonjában visszajutott a Premier League-be.

Végeredmény – Championship, rájátszás, döntő

Brentford – Fulham 1-2 – hosszabbítás után

Kiemelt kép: Shaun Botterill/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!