Nemzetközi foci

Ha gólt szerzett a Portsmouth, árengedmény járt a drogdílertől

Nagyon boldogok lehettek azok a kokainhasználók, akik azokon a napokon vásároltak drogot Portsmouth városának egyik ismert dílerétől, amikor a harmadosztályú futballcsapat pályára lépett és eredményes volt. A gólok ugyanis árengedményt értek.

Steve Jonest tavaly április 17-én tartóztatta le a rendőrség, amiért a városban ittasan karambolozott, ráadásul autójában és lakásában is kokain találtak.

A mobiltelefonját elemezve kiderült, 30 embernek küldött kábítószer-eladással kapcsolatos üzeneteket, a lakásában pedig egy 200 nevet tartalmazó listát is találtak, így drogkereskedelem miatt vád alá helyezték.

Roger Hetherington bíró 40 hónap börtönre ítélte. Elmondta, Jones gyakran adott árengedményeket, az üzenetek között például szerepelt az is, hogy kedvezményt ér, ha a Pompey becenévre hallgató Portsmouth FC gólt szerez.

Ügyvédje azzal érvelt, hogy ügyfele jó útra tért, munkát kapott, képzésre járt, és bár az elmúlt 12 hónapban stroke-ot és több szívrohamot is kapott, gondozta demenciában szenvedő nagyapját.

A Portsmouth a harmadosztály (League One) alapszakaszának 5. helyén végzett, a pplayoff elődöntőjében azonban két 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel alulmaradt az Osford United ellenében.

A csapat csak a bajnokságban 55 góllal zárt.

Kiemelt fotó: portsmouthfc.co.uk

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik