Nemzetközi foci

73 év után juthat fel az élvonalba a Brentford

Újkori története talán legfontosabb mérkőzésére készül a Brentford labdarúgócsapata, amely 73 év után először harcolhatja ki az élvonalbeli szereplést.

Messit idézte a fiatal angol, ahogy három emberen átfűzte magát
Kevés hely és sok védő is akadályozta a 23 éves támadót.

A Championship alapszakaszában 3. helyen végzett csapat a playoffban 3-2-es összesítéssel múlta felül a Swansea Cityt, a kedd esti fináléban pedig a Premier League-től tavaly búcsúzott Fulhammel csap össze.

A BBC szerint a labdarúgás leggazdagabb meccsének tartott playoffdöntő győztesének egy időre megoldódhatnak az anyagi dolgai: ugyanis a PL-szereplés mintegy 160 millió angol fontot érhet a Brentfordnak és 135 milliót a Fulhamnek a következő három évben.

A Brentford korábban nyolc alkalommal jutott el a rájátszásig, háromszor döntőt is vívhatott, de még sohasem sikerült így kiharcolnia a feljutást. Legutóbb 2012-13-ban bukott finálét, akkor a League One-ban a Yeovil győzte le.

Nagy ambícióink és nagy álmaink vannak, hiszünk magunkban

– jelentette ki Thomas Frank, a csapat menedzsere.

„Ellenfelünk nagyobb nálunk, tavaly esett ki a Premier League-ből. Sokkal több tapasztalattal rendelkeznek egy ilyen meccset illetően, mint mi. De az alapszakaszban kétszer is legyőztük, ez talán bizalmat adhat nekünk. De a döntő egy másik történet.”

A Brentford legutóbb az 1946–47-es szezonban szerepelt az angol élvonalban.

Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi öt, egymás elleni mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a Fulham, amely december 14-én idegenben 1-0-ra, június 20-án hazai pályán 2-0-ra kapott ki a riválistól.

Championship, rájátszás, döntő

20.45: Brentford – Fulham

Kiemelt fotó: Twitter/Brentford FC

Olvasói sztorik