Nemzetközi foci

Klopp: Anglia, Európa és a világ bajnokai vagyunk, ez az igazság

A bajnok Liverpool játékosai szerda este, a Chelsea elleni 5-3-as győzelem után vehették kezükbe a trófeát a szokásos látványos elemekkel, de üres lelátók előtt megrendezett díjátadó ceremónián, írja az MTI. Jürgen Klopp csapata az elmúlt egy évben szinte mindent megnyert: idén a Premier League-t, tavaly a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klub-vb-t.

Anglia, Európa és a világ bajnokai vagyunk. Tudom, hogy ez, hogy hangzik, de ez az igazság. Őszintén szólva hihetetlen

– lelkendezett Klopp, aki ugyanakkor azt ígérte, nem fognak leállni, vannak még saját magukkal szemben megfogalmazott kihívások, a játékosok pedig egyenként is képesek még fejlődni.

Félelmetes hazai mérleggel zárt a bajnok Liverpool
A Chelsea hiába szerzett három gólt, az Anfielden ez is kevés volt.

„Öt éve azt kértem a szurkolóktól, hogy higgyenek bennünk. A kétkedőknek azt mondtam, bízzanak bennünk és közösen megcsináltuk” – mondta a vezetőedző az utolsó hazai bajnoki találkozó után.

Kloppot az Eurosport is idézi, arról beszélt, hogy nem nagyon szokott fotózkodni tárgyakkal, mert nincs rá szüksége. Most azonban készíteni fog egy különleges fényképet.

Lesz egy fotóm a négy trófeával, nem sűrűn történik meg az ilyen.

A második helyezett Manchester City előtt 18 pontos előnnyel álló Liverpool – amely 30 év elteltével lett ismét angol bajnok – a PL-idényt a Newcastle vendégeként zárja vasárnap.

Kiemelt kép: LAURENCE GRIFFITHS / POOL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!