Nemzetközi foci

Félelmetes hazai mérleggel zárt a bajnok Liverpool

A Manchester United szerdai, West Ham elleni döntetlenjével visszakapta az esélyt a Chelsea, hogy a Premier Legue utolsó fordulójában a saját kezébe vegye a sorsát, de hiába játszott nagy meccset és szerzett három gólt az Anfield Roadon, így is kikapott a bajnok Liverpooltól.

Pogba kezezése nem jött jól a Manchester Unitednek
Nem sikerült legyőzni otthon a West Ham Unitedet.

Úgy tűnt, a hazaiak már az első félidőben eldöntenek mindent, Naby Keita, Trent Alexander-Arnold és Georginio Wijnaldum góljaival már 3-0-ra is vezettek, de az első félidő ráadásában Olivier Giroud szépített (3-1).

Az 55. percben Roberto Firmino révén visszaállt a háromgólos különbség, de Tammy Abraham és Christian Pulisic 12 perc alatt 4-3-ra felhozta a Chelsea-t.

A 84. percben aztán Alex Oxlade-Chamberlain mindent eldöntött, a Liverpool félelmetes hazai mérleggel (18 győzelem, 1 döntetlen) zárta a 2019-2020-s szezont.

Őrült záró fordulóban jutott fel a PL-be a West Bromwich
A Wigan mellett a Hull City és a Charlton Athletic esett ki.

A Chelsea 63 ponttal a 4. helyen áll, csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a harmadik Manchester United mögé. Az ötödik Leicester Citynek 62, a hatodik Wolverhamptonnak 59 pontja van.

A vasárnapi utolsó fordulóban Leicester City–Manchester United és Chelsea–Wolverhampton rangadókat rendeznek.

Premier League, 37. forduló

Liverpool – Chelsea 5-3 (3-1)
gól: Keita (23.), Alexander-Arnold (38.), Wijnaldum (43.), Firmino (55.), Oxlade-Chamberlain (84.), illetve Giroud (45.), Abraham (61.), Pulisic (73.)

Kiemelt fotó: PHIL NOBLE / POOL / AFP

Olvasói sztorik