Nemzetközi foci

Messi kifakadt az elbukott bajnoki cím után: Gyengék vagyunk, sokat segítettünk a Realnak

Eldőlt a spanyol bajnoki cím sorsa, miután a Real Madrid a 37. fordulóban 2-1-re legyőzte a Villarrealt, miközben a Barcelona otthon kapott ki 2-1-re az Osasunától. Ez volt a madridiak 34. bajnoki címe és a 11. trófea, amit Zinedine Zidane irányításával nyert a csapat.

Sorozatban tizedik meccsét is megnyerte, bajnok a Real Madrid
Ramos és Benzema megpróbált egy legurítós tizenegyest 1-0-nál, de nekik nem jött össze az, ami anno Messinek és Suáreznek igen.

Miközben a fővárosban a rivális átvette a trófeát és ünneplésbe kezdett, addig Barcelonában egy csalódott Lionel Messi értékelte a bajnoki szezont. Arról beszélt, hogy a szurkolóik türelme elfogyott, kezdődött mindez az AS Roma és a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-leolvadásokkal az elmúlt években, majd most az első helyet is kiengedték a kezükből.

Nem így akartuk befejezni a szezont, de ebben benne volt az egész idény. Akadozott a játékunk, gyengék voltunk… Önkritikusnak kell lennünk, kezdve a játékosokkal, de mindenkit érint. Mi vagyunk a Barca, mindent meg kell nyernünk. Nem a Madridot figyelni… Ők megtették a dolgukat, de sokat segítettünk nekik

mondta Messi, aki szerint a Bajnokok Ligájában még menthető lenne valamennyire a szezon, viszont amilyen játékot mutatnak, azzal ki fognak esni a Napoli ellen. Az olaszországi 1-1 után folytatják a csapatok augusztusban.

A Barcelonánál még januárban döntöttek az edzőváltás mellett, Ernesto Valverde helyére Quique Setiént nevezték ki, akkor a csapatnak még azonos pontszáma volt a Real Madriddal. A bajnoki cím elvesztése mellett Setiénnel a kupában is elvérzett a csapat, a negyeddöntőben az Athletic Bilbao 1-0-val ejtette ki a Barcelonát.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik