Nemzetközi foci

Megvan, hova akar igazolni a német foci csodagyereke

Úgy néz ki, a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München és a Liverpool is hoppon marad, a Chelsea-nél ellenben dörzsölhetik a tenyerüket.

A Bayer Leverkusen 21 éves támadó középpályása, Kai Havertz ugyanis a Daily Star nevű angol bulvárlap szerint már jelezte a Chelsea-nek, hogy ott szeretné folytatni a pályafutását, és hajlandó átigazolási kérelmet benyújtani a klubjánál.

A német foci legújabb csúcsterméke, akiből generációnként csak egy születik
A leverkuseni Kai Havertz még csak 20 éves, de már van 34 gólja a Bundesligában, ami rekord, és nem úgy tűnik, hogy lassítana. Csoda, hogy a Real, a Barca, a Liverpool, a Bayern és a MU is vinné a srácot?

Havertz 30 német bajnokin 12 góllal és 6 gólpasszal zárt, és ő lett a Bundesliga első játékosa, aki 21. születésnapja előtt eljutott 35 gólig.

A kérdés, hogy a két klub meg tud-e egyezni egymással a vételárról, mert a Leverkusen 100 millió eurót kérne Havertzért, míg a Chelsea 80 millió körüli összeget szánna rá.

Ha Havertz végül tényleg a londoniaknál folytatja, akkor a Chelsea, amely már megszerezte az Ajaxtól Hakim Ziyech-t és a Leipzigtől Timo Wernert, egyből a bajnokesélyesek közé kerül.

Kiemelt kép:  Marvin Ibo Güngör / augenklick/Marvin Ibo Güngör / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik