Nemzetközi foci

A Manchester City előbb megtapsolta, majd ripityára verte a Liverpoolt

Ahogyan azt Pep Guardiola megígérte, a Manchester City játékosai díszsorfallal köszöntötték a 30 év után bajnoki címet nyerő Liverpool játékosait.

A szívélyes vendéglátás azonban itt véget is ért, a hazai csapat meghökkentő módon 4-0-ra verte Jürgen Klopp csapatát. Príma iramban indult a meccs, szép támadásokat vezetett mindkét csapat, de csak Mohamed Szalah kapufája okozott riadalmat. Végül aztán az ivószünet előtt közvetlenül Raheem Sterling beforgatta Joe Gomezt, a védő megrúgta, az egykori liverpooli támadó elesett, Kevin De Bruyne pedig belőtte a tizenegyest.

Innentől a Pool ment előre az egyenlítésért, de csakhamar rajta vesztett. Egy gyors ellentámadás végén Sterling átvételével becsapta Gomezt, majd a védő lábai között kilőtte a jobb alsó sarkot.

Egészen idáig mondhatta bárki, hogy a két csapat közötti különbség a helyzetkihasználáson múlt, de még a szünet előtt megszületett a harmadik City-gól: parádés labdajáratás után Phil Foden higgadtan lőtt Alisson feje mellett a kapuba.

Térfélcsere után még csak-csak próbálkozott a Liverpool, de megmagyarázhatatlan hibák jellemezték a védekezés mellett a támadásokat is, a bajnok teljesen dekoncentráltnak tűnt. Ellenben a Manchester Cityben még égett a bizonyítási vágy és a csattanónál is De Bruyne volt az előkészítő, Sterling pedig a befejező ember.

A nap másik mérkőzésén a Sheffield United 3-1-re legyőzte a Tottenham Hotspur együttesét.

Eredmények – Premier League, 32. forduló

Manchester City-Liverpool 4-0 (3-0)

Sheffield United-Tottenham Hotspur 3-1 (1-0)

Kiemelt kép: PETER POWELL / POOL / AFP

Olvasói sztorik