Nemzetközi foci

A címvédő legyőzése után a Chelsea kikapott a kiesés elől menekülő csapattól

Azzal, hogy a Chelsea 2-1-re legyőzte a Manchester City csapatát, gyakorlatilag eldöntötte az angol bajnoki cím sorsát.

Végleg térdre rogyott a Manchester City, bajnok a Liverpool
Hatalmas szívességet tett Jürgen Klopp csapatának a Chelsea.

Ha valaki a Premier League győztesét meg tudja verni, azt gondolnánk, a kiesés elől menekülő West Ham United már nem lehet probléma. Erről azonban a West Hamnek más véleménye volt. Már rögtön a mérkőzés első gólját a hazai csapat szerezhette volna, ám a videobíró les miatt érvénytelenítette Tomas Soucek gólját. Christian Pulisic betörése után viszont büntetőt ítélt Martin Atkinson, amit Willian be is vágott.

Öt percig örülhettek csak a vendégek, Soucek következő gólját ugyanis már megadta a bíró. Michail Antonio szögletét bólintotta be a cseh futballista az első félidő hosszabbításában.

Térfélcsere után rögtön jött az újabb pofon a Chelsea számára, Antonio eltűnt a tizenhatoson belül az 52. percben, de végül nem büntetőt, hanem továbbot intett Atkinson. A jobb szélről betett labdát Antonio lőtte közelről a kapuba, ezzel vezetett a West Ham.

Igenám, csakhogy Willian 11 méternél távolabbról is tud gólt lőni, nagyjából húsz méterre a kaputól lőtte el a labdát a brazil támadó, a bal kapufa érintésével pedig a hálóban landolt a lövése.

A slusszpoén azonban a 90. percre maradt, a Chelsea a győztes gólért támadt, mégis az ellentámadásból született gól. Antonio indította Yarmolenkót szinte a félpályán, a rutinos ukrán csatár pedig kibillentette Rüdigert az egyensúlyából, majd a jobb alsóba lőtt.

Győzelmével a West Ham három pontra eltávolodott a kieső zónától, a Chelsea viszont elszalasztotta a lehetőséget, hogy az Evertontól vereséget szenvedő Leiecestert megelőzze.

Eredmények – Premier League, 32. forduló

West Ham United-Chelsea 3-2 (1-1)

Arsenal-Norwich 4-0 (2-0)

Everton-Leicester 2-1 (2-0)

Bournemouth-Newcastle 1-4 (0-2)

Kiemelt kép: MICHAEL REGAN / POOL / AFP

Olvasói sztorik