Nemzetközi foci

Végleg térdre rogyott a Manchester City, bajnok a Liverpool

Az angol bajnoki címvédő Manchester City 2-1-re kikapott a Chelsea otthonában a Premier League 31. fordulójának csütörtöki játéknapján. Az eredmény miatt a Liverpool bajnoki címet szerzett, az 1989-1990-es kiírás óta először.

Az első félidőben a Manchester City ragadta magához a kezdeményezést, de az utolsó passzok rendre nem sikerültek, többek között a Chelsea fegyelmezett védekezése miatt. A vezetést azonban a hazai együttes szerezte meg, miután Benjamin Mendy érthetetlenül Ilkay Gündogan mögé passzolt egy ártalmatlanul kifejelt labdát. Erre lecsapott Christian Pulisic, a kapuig meg sem állt és higgadtan a bal alsóba lőtt.

Térfélcsere után jött csak a válasz, de megérte rá várni: Kevin De Bruyne szenzációsan lőtte ki a jobb fölső sarkot.

Percekkel később akár a vezetést is megszerezhette volna a Manchester City, ám Raheem Sterling lövése a kapufán csattant. Mentek előre becsülettel a vendégek, ám mégis a Chelsea rúgta a következő gólt. A csereként beálló Tammy Abraham egy kavarodás után tudta kapura sodorni a labdát, amit Fernandinho kézzel kiütött a gólvonalról. Némi videozás után a brazil futballista piros lapot, a Chelsea pedig tizenegyest kapott. Willian állt a labda mögé és higgadtan a jobb felsőbe lőtt.

Mivel a Manchester City nem tudott nyerni a mérkőzésen, a Liverpool előnye behozhatatlanná vált és 30 év után újra bajnok lett – a Premier League-érában először.

Eredmények – Premier League, 31. forduló

Chelsea-Manchester City 2-1 (1-0)
Gólszerző: Pulisic (36.), Willian (78. – tizenegyesből) ill. De Bruyne (55.)
Kiállítva: Fernandinho (77.)

Southampton-Arsenal 0-2 (0-1)
Gólszerző: Nketiah (20.), Willock (87.)
Kiállítva: Stephens (85.)

Burnley-Watford 1-0 (0-0)
Gólszerző: Rodriguez (73.)

Kiemelt kép: Julian Finney / POOL / AFP

Olvasói sztorik