Nemzetközi foci

Megtartaná klubrekorder csatárát az Arsenal

Mikel Arteta, az Arsenal labdarúgócsapatának edzője biztos benne, hogy sikerül megtartani gólerős csatárár, Pierre-Emerick Aubameyangot.

A 31 éves gaboni csatár 2018 januárjában érkezett, a szerződése a 2021-es szezon végén jár le, azaz a klub idén nyáron még pénz kaphatna érte, ha eladná. De miért tenné? Aubameyang a szerdai, Norwich elleni 4-0-s győzelemből két találattal vette ki a részét, így 79. bajnoki után már 51 gólnál jár.

Aubameyang megmutatta, miért kell ő az Arsenalnak
Duplázott a gaboni csatár, mi kell még egy új szerződéshez?

Ezzel a klub történetében is rekordot ért el, ilyen kevés mérkőzésszámmal még senki sem jutott el legalább ötven gólig. Az eddigi csúcsot a franciák világ- és Európa-bajnoka, Thierry Henry tartotta, neki 83 mérkőzés kellett ehhez.

A Premier League-ben csupán öt játékos van, aki Aubameyangnál is gyorsabban eljutott az 50 gólig: Andy Cole (65 mérkőzés), Alan Shearer (66), Ruud van Nistelrooy (68), Fernando Torres (72) és Mohamed Szalah (72).

„Remélhetőleg még hosszú ideje itt lesz a csapatunkban. Amikor beszélek vele, mindig boldog, csakúgy, mint a családja” – nyilatkozta Arteta a BBC-nek.

Aubameyang erre csak annyit mondott, majd meglátja, mi történik:

Tárgyalni fogunk a klubbal, de egyelőre a játékra szeretnék összpontosítani a szezon végéig.

Kiemelt fotó: Shaun Botterill / POOL / AFP

Olvasói sztorik