Nemzetközi foci

Zidane csak profitált abból, hogy a járvány miatt leállt a bajnokság

Hétvégén visszatér a spanyol bajnokság, a három hónapos szünet után a sevillai rangadó lesz az első meccs, majd szombaton jön a Barcelona, vasárnap pedig a két madridi csapat, az Atlético és a Real is pályára lép.

A Barca mögött kétpontos hátrányban a második helyen álló Real a 16. Eibart látja vendégül, és a hétvégi edzőmeccsen a csapat edzője, Zinédine Zidane a Marco Asensio, Karim Benzema, Eden Hazard támadóhármast küldte pályára, amely utoljára még tavaly júliusban szerepelt együtt. Akkor a Bajnokok Kupája nevű felkészülési tornán ez a hármas kezdett a Bayern München ellen, de a Real 3-1-re kikapott, és az egyetlen gólt a fiatal brazil, Rodrygo szerezte.

Asensio a következő felkészülési meccsen, az Arsenal ellen súlyosan megsérült, keresztszalag-szakadást szenvedett, de a járvány miatti leállás alatt sikerült teljesen felépülnie.

Ahogyan Hazard is egészséges, a nagy reményekkel érkező belga sztár sérülései miatt mindössze tíz bajnokin játszhatott, úgyhogy a nagy dobással még adós.

Ők a nyertesei annak, hogy halasztják a foci-Eb-t
És mi is örülhetünk, mert ha ők ott lesznek, azzal a szurkolók is jól járnak.

A Marca azt írja, nem biztos, hogy Asensio kezdő lesz az Eibar ellen, de valamennyi játékidő biztosan jut majd neki, és a következő fordulóban, a Valencia ellen akár már összeállhat a Zidane által megálmodott, és eddig csak tesztmeccseken bevetett támadósor.

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik