Nemzetközi foci

Űrfocival sokkolt a Bayern München a Bundesligában

Lehengerlő játékkal, 5-0-ra győzve menetelt tovább a bajnoki cím felé szombaton a Bayern München. A Bundesliga 29. fordulójában a Düsseldorf ellen egy öngóllal szerzett vezetést a címvédő, majd Benjamin Pavard fejelt be egy szögletet a bal felső sarokba, a félidő vége előtt pedig Robert Lewandowski is beköszönt.

Azt lehetett sejteni, hogy a látványosan és lmagabiztosan focizó Bayernnek nem fognak a vendégek hármat rúgni, de arra kevesen számítottak, hogy percek alatt még kettőt berámolnak a bajorok. Az 50. percben David Alaba vette észre, hogy Serge Gnabry üres a jobb szélen, a centerezést követően pedig Lewandowski sarkazott pimaszul újabb gólt.

Két perccel később pedig Alphonso Davies labdát szerzett, majd valahogy áthámozta magát a védők erdején és a hálóba lőtte az ötödik, egyben utolsó gólt.

Győzelmével a Bayern München feltartóztathatatlanul menetel az újabb bajnoki cím felé, öt fordulóval a vége előtt tíz pont az előnye a Dortmunddal szemben, igaz egy meccsel többet játszott. Ha azonban megnyeri a következő három mérkőzését a Leverkusen, a Gladbach és a Werder Bremen ellen, akkor biztosan bajnok lesz.

Eredmények – Bundesliga, 29. forduló

Bayern München – Düsseldorf 5-0 (3-0)

Korábban:
FSV Mainz 05-TSG 1899 Hoffenheim 0-1 (0-1)
Hertha BSC-FC Augsburg 2-0 (1-0)
Schalke 04-Werder Bremen 0-1 (0-1)
VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-2 (0-1)

Kiemelt kép: Christof STACHE / AFP / POOL

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik