Nemzetközi foci

Lehet, már lejátszotta utolsó meccsét a Bayern ásza

Lehet, hogy már le is játszotta utolsó mérkőzését a Bayern München labdarúgócsapatában Philippe Coutinho, akinek a szezon végén lejár a kölcsönszerződése a bajoroknál.

Még a köpést is szabályozzák – Eurómilliókról és emberi sorsokról dönthet a német kísérleti foci
A többi ország számára pozitív példával szolgált, ahogy a németek a járványt kezelték, a Bundesliga újraindításával viszont nagy kockázatot vállalnak, ami akár nem várt károkat is okozhat.

A brazil támadó középpályás a 2019-2020-as idényben 22 bajnokin nyolcszor volt eredményes, emellett a Bajnokok Ligájában hét meccsen egy gólt szerzett, és játszott három Német Kupa-összecsapáson is.

A bajnokság félbeszakadása még jól is jött neki, hiszen így áprilisban áteshetett egy kisebb bokaműtéten, amellyel kapcsolatosan az orvosok azzal kecsegtették, csak két hét lábadozásra szorul. A Mundo Deportivo legfrissebb híre szerint azonban akár hat hetet is ki kell hagynia, ami jelentősen csökkentené a visszatérési esélyeit.

A zárt kapus meccsek is fájni fognak a Bundesliga-kluboknak
Az egy dolog, hogy folytatódik a bajnokság, de így is komoly pénzeket buknak a csapatok.

A Bundesliga a hétvégén folytatódik, a szezon utolsó meccseire június 27-én kerülhet sor.

A Bayern edzője, Hansi Flick a Kickernek optimistább nyilatkozatot adott:

Talán még mindig van esély arra, hogy Coutinho ott legyen a szezon utolsó mérkőzésein.

Függetlenül attól, hogy Coutinho időben felépül-e, már eldőlt, hogy a Bayern nem akar élni a vételi opcióval, de miután klubja, a Barcelona nem tart rá igényt, várhatóan nagy lesz érte az érdeklődés az átigazolási piacon.

Lassan fél Anglia leigazolná Coutinhót
Új szereplőként a Newcastle és az Everton is megjelent a kérők között.

A hírek szerint három angol klub is nagyon szeretné, de a Tottenhamnél lehet, a pénz lesz a fő akadály. A Chelsea menedzsere, Frank Lampard szívesen látná a csapatban, de várhatóan a Barcelona csak olyan kölcsönügyletbe menne bele, amiben benne van a szezon végi megvásárlási kötelezettség is – ez viszont komoly akadálynak bizonyulhat.

A befutó így a Newcastle lehet, kérdés persze, hogy végre eldől-e a kérdés, és sikerül-e eladni a klubot a szaúdi vevőknek.

Kiemelt fotó: Christof STACHE / AFP

Olvasói sztorik