Nemzetközi foci

Lassan fél Anglia leigazolná Coutinhót

Új szereplőként a Newcastle és az Everton is megjelent a kérők között.

Újabb két angol klub jelentkezett be a brazil Philippe Coutinhóért, az FC Barcelona futballistájáért, aki kölcsönben a Bayern Münchennél szerepel.

A spanyol Mundo Deportivo és több szigetországi sportportál jelentése szerint a támadó középpályást immár a Newcastle United és az Everton is szeretné a soraiban tudni.

A 27 éves labdarúgó – akinek jobb bokáját két napja műtötték, és felépülése több hétig eltarthat – iránt a Premier League együttesei közül korábban a londoni Chelsea és Tottenham mellett a Manchester United és a Leicester City mutatott erőteljes érdeklődést.

A Bundesligában címvédő német csapat irányítói állítólag 120 millió euróért vehetnék meg végleg a brazil játékmester játékjogát a katalán klubtól, ennyi pénzt azonban aligha tudnak a müncheniek áldozni érte a koronavírus-járvány miatt náluk is nehezebbé vált gazdasági helyzetben.

A spanyol címvédő Barcelona nem mondott le róla teljesen, ám hírek szerint Coutinho megtartásánál a katalán elitklubnál előbbre valónak tartják a brazilért kapható jelentős összeget.

A futballista korábban arról beszélt, hogy a leginkább angol ajánlatot részesítene előnyben.

Az anyagi korlátok állítólag a legkevésbé a két vadonatúj jelentkező esetében gátolhatják meg Coutinho klubváltását. A Newcastle és az Everton ugyanis tulajdonosváltás előtt áll, az új vezetőség pedig azonnal húzónevekkel igyekszik megerősíteni csapatát és saját pozícióját.

Kiemelt kép: Matthias Balk/dpa