Nemzetközi foci

Jakub Blaszczykowski a Wisla tulajdonosa lett, a tesója lesz az elnök

A Wisla Krakkó hétfőn hivatalos honlapján jelentette be, hogy Tomasz Jażdzyński, Jarosław Królewski és Jakub Blaszczykowski lett az egyesület többségi tulajdonosa – azokkal a szurkolókkal együtt, akik részt vettek a pénzgyűjtő kampányban.

A szebb napokat megélt csapat anyagi gondokkal küzdött, miután pedig futballistaként és adományozóként sem tudott eleget tenni Blaszczykowski, azúttal tulajdonosként igyekszik megmenteni nevelőegyesületét. A lengyel csapat egyben azt is bejelentette, hogy

az ideiglenesen kinevezett Piotr Obidzinski helyére Jakub Blaszczykowski testvére, Dawid Blaszczykowskit nevezik ki az elnöki székbe.

Érdekesség, hogy 2019-ben már többen is Dawidot nevezték volna a pozícióra, ám az ideiglenes kinevezés miatt nem őt választották. Obidzinski valószínűleg nem marad a klubnál semmilyen formában.

Ha csak egy embert kéne mondanunk, aki megcáfolja a bunkó focista sztereotípiáját, egy lengyelt választanánk
Jakub Blaszczykowski elég súlyos gyerekkori traumán esett át, miután apja megölte az anyját. Sok támogatásra volt szüksége a történtek miatt, és ő nem is felejtette el ezeket, így miközben remek labdarúgóvá vált, ott segít, ahol csak tud, most épp a klubját mentené meg a csődtől.

Kiemelt kép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik