Nemzetközi foci

Suárez simán letagadta az öltözőben, hogy megharapta az ellenfelet

Luis Suárez háromszor került bajba a pályafutása során amiatt, hogy megharapta az ellenfelét meccs közben. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset a 2014-es vébén történt, amikor az Olaszország-Uruguay csoportmeccsen Giorgio Chiellinit harapta meg.

De hasonlóra volt példa az ajaxos, valamint a Liverpoolnál történt időszakában is, Angliában a Chelsea szerb védőjébe, Braniszlav Ivanovicsba mélyesztette bele a fogait.

Az angol szövetség akkor 10 meccsre tiltotta el, így a 2013-2014-es idény első öt bajnokiját is ki kellett hagynia. A Pool az első három meccsét nélküle is megnyerte, aztán viszont pontokat vesztett a Swansea ellen (2-2), majd kikapott otthon a Southamptontól (0-1).

A Liverpool végül másodikként zárta az idényt, mindössze két ponttal elmaradva a bajnok Manchester Citytől, Suárez pedig 31 góllal gólkirály lett, és az európai Aranycipő is az övé lett.

Lehet, pont a Swansea és a Southampton elleni meccseken múlt a bajnoki cím. Amilyen formában játszott abban az idényben, azon a két találkozón is ő jelenthette volna a különbséget, ha köztünk lehet. Úgyhogy a harapás miatti eltiltása sokkal nagyobb befolyással erre az idényre, mint arra, amikor elkövette

nyilatkozta Suárez liverpooli csapattársa, Jamie Carragher. A védő azt mondta, a Chelsea elleni meccs után Suárez az öltözőben először letagadta a többiek előtt, hogy megharapta volna Ivanovicsot, annak ellenére, hogy a kamerák rögzítették a jelenetet.

Carragher úgy jellemezte Suárezt, hogy soha nem látott még olyan játékost, aki ilyen győzni akarással játszik a pályán, és ebben az is benne van, hogy időnként átlépi a határokat.

Kiemelt kép: ANDREW YATES / AFP

Olvasói sztorik