Nemzetközi foci

Bale az elmúlt húsz év legalulértékeltebb focistája?

Az utóbbi években a spanyol és az angol média minden átigazolási időszakban eladta Gareth Bale-t, a vége mégis az lett, hogy a walesi szélső maradt a Real Madridnál.

Tavaly nyáron tényleg közel volt a búcsú, Zinédine Zidane ugyanis egyértelműen kijelentette, hogy nem számít Bale-re, akit vitt volna az egyik kínai klub, de az új idényt végül mégis Madridban kezdte el.

A Real már nem tud jól kijönni Zidane és Bale szkanderozásából
Zidane-nak nem kell a keret legjobban fizetett játékosának számító Bale, aki sokat volt sérült és nem közelítette meg Ronaldo statisztikáit. Eldöntött viszont három finálét, és a Real rendesen égeti magát az érdekes fordulatokat hozó szappanoperával.

Bale ebben a szezonban minden sorozatot számolva 18 meccsen kapott lehetőséget Zidane-tól, 3 góljával és 2 gólpasszával azonban nem sikerült elérnie, hogy nélkülözhetetlen tagja legyen a keretnek.

2013-as érkezése óta ugyanakkor számos nagy siker részese volt a sérülékeny walesi, napra pontosan hat éve például a Barca elleni Király Kupa-döntőben elképesztő módon gyorsulta le Marc Bartrát, mielőtt megszerezte a mindent eldöntő gólt.

Bale-t most honfitársa, a tévés szakkommentátorként dolgozó Robbie Savage vette védelmébe, aki az elmúlt 20 év legalulértékeltebb játékosának nevezte.

105 gólt szerzett a Real mezében, 13 trófeát nyert, és 3 gólja van a BL-döntőkben, köztük a Liverpool elleni zseniális ollózása. Csak összehasonlításképpen: Zidane 49 góllal és 6 trófeával, Luis Figo 56 góllal és 7 megnyert sorozattal, a brazil Ronaldo 104 góllal és három realos aranyéremmel büszkélkedhet. Ezért állítom, hogy a szurkolókat tekintve Bale az elmúlt 20 év legkevésbé megbecsült játékosa

– magyarázta Savage.

Azt még nem tudni, mi lesz a spanyol idény sorsa, de az biztosra vehető, hogy nyáron újraindul a találgatás, hogy hova igazol Bale. Tudva, hogy a fejedelmi fizetéséből nem nagyon engedne, valószínű, hogy csak Premier League-klubok engedhetik meg maguknak a leigazolását.

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Olvasói sztorik