Nemzetközi foci sport

Bale az elmúlt húsz év legalulértékeltebb focistája?

Az utóbbi években a spanyol és az angol média minden átigazolási időszakban eladta Gareth Bale-t, a vége mégis az lett, hogy a walesi szélső maradt a Real Madridnál.

Tavaly nyáron tényleg közel volt a búcsú, Zinédine Zidane ugyanis egyértelműen kijelentette, hogy nem számít Bale-re, akit vitt volna az egyik kínai klub, de az új idényt végül mégis Madridban kezdte el.

A Real már nem tud jól kijönni Zidane és Bale szkanderozásából
Zidane-nak nem kell a keret legjobban fizetett játékosának számító Bale, aki sokat volt sérült és nem közelítette meg Ronaldo statisztikáit. Eldöntött viszont három finálét, és a Real rendesen égeti magát az érdekes fordulatokat hozó szappanoperával.

Bale ebben a szezonban minden sorozatot számolva 18 meccsen kapott lehetőséget Zidane-tól, 3 góljával és 2 gólpasszával azonban nem sikerült elérnie, hogy nélkülözhetetlen tagja legyen a keretnek.

2013-as érkezése óta ugyanakkor számos nagy siker részese volt a sérülékeny walesi, napra pontosan hat éve például a Barca elleni Király Kupa-döntőben elképesztő módon gyorsulta le Marc Bartrát, mielőtt megszerezte a mindent eldöntő gólt.

Bale-t most honfitársa, a tévés szakkommentátorként dolgozó Robbie Savage vette védelmébe, aki az elmúlt 20 év legalulértékeltebb játékosának nevezte.

105 gólt szerzett a Real mezében, 13 trófeát nyert, és 3 gólja van a BL-döntőkben, köztük a Liverpool elleni zseniális ollózása. Csak összehasonlításképpen: Zidane 49 góllal és 6 trófeával, Luis Figo 56 góllal és 7 megnyert sorozattal, a brazil Ronaldo 104 góllal és három realos aranyéremmel büszkélkedhet. Ezért állítom, hogy a szurkolókat tekintve Bale az elmúlt 20 év legkevésbé megbecsült játékosa

– magyarázta Savage.

Azt még nem tudni, mi lesz a spanyol idény sorsa, de az biztosra vehető, hogy nyáron újraindul a találgatás, hogy hova igazol Bale. Tudva, hogy a fejedelmi fizetéséből nem nagyon engedne, valószínű, hogy csak Premier League-klubok engedhetik meg maguknak a leigazolását.

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!