Nemzetközi foci

Haalandot idén, Mbappét jövőre szerződtetné a Real Madrid

Erling Haaland idén nyáron, míg Kylian Mbappé egy évvel később lehet a Real Madrid legfőbb célpontja – írja a Marca című spanyol sportnapilap, amely arról számolt be, hogy a fővárosi együttes számára nehéz, de nem lehetetlen a 19 éves norvég, valamint a 21 éves, világbajnok francia támadó megszerzése.

Haaland csak januárban csatlakozott a Borussia Dortmundhoz, de ott rövid idő alatt nemcsak beilleszkedett, hanem főszerephez jutott. Így menedzsere, Mino Raiola hiába tartaná még egy évig a Bundesliga egyik élcsapatában, a csatár rövid idő alatt bizonyította, hogy terhelhető és fejlődőképes, vélhetően a még nagyobb kihívásoknak is megfelel. A 75 millió eurós (26,7 milliárd forintos) kivásárlási ára pedig vonzóvá teheti a Real Madrid számára.

Mbappét 2022-ig köti szerződés a Paris Saint-Germainhez, a világ egyik legértékesebb labdarúgóját így legkorábban jövő nyáron lehetne megszerezni elfogadható vételárért. A lap kiemelte: párizsi szerződését Mbappé nem akarja meghosszabbítani, továbbá az egyaránt jövő évre halasztott Európa-bajnokság és az olimpia előtt semmiképpen nem akarja környezetváltozásnak kitenni magát.

Hozzátették, miután Neymarral kapcsolatban egyre valószínűbb, hogy idén nyáron visszatér a Barcelonához, a PSG-től „öngyilkosság” lenne, ha egyazon átigazolási időszakban mondana le támadójátékának két meghatározó emberéről. A cikkben ezúttal utalás sem esik Harry Kane-re, akiről a spanyol Mundo Deportivo azt írta, szintén előkelő helyen szerepel a Real Madrid nyári kívánságlistáján. Az angol sajtó azt követően arról számolt be, hogy klubja, a Tottenham Hotspur 228 millió euróért válna meg klasszisától.

Kiemelt kép: Marca

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!