Nemzetközi foci

Támad az elnökjelölt: gazdasági csőd és erkölcsi hanyatlás felé tart a Barca

Víctor Font nem kíméli a jelenlegi vezérkart.

Víctor Font elnökjelölt szerint erkölcsi hanyatlás közepette gazdasági csőd felé halad az FC Barcelona, amelynek igazgatóságában káosz uralkodik.

Font – aki már 2018-ban bejelentette, hogy indul a jövő évi elnökválasztáson – a klubtagoknak és a médiának küldött nyílt levelében felidézte: már többször figyelmeztetett, hogy az egyesület viharos időszak felé halad.

Indoklásként kifejtette, hogy pótolni kell a futballtörténelem legjobb nemzedékét, építeni és finanszírozni az Espai Barca fejlesztési projektet, és közben olyan ellenfelekkel kell versenyezni, amelyek szinte korlátlan pénzügyi forrásokkal rendelkeznek.

A 2014-ben bemutatott Espai Barca-projekt sok mindent érint, a többi között a már elkészült Johan Cruyff Stadiont a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban, de a legfőbb eleme a Camp Nou-stadion felújítása, amelyet az eredeti tervek szerint 2017-ben kellett volna megkezdeni – írja az MTI.

„Ha a kockázatok eddig nagyok voltak, akkor most óriásivá váltak. Egy olyan világjárvány közepén vagyunk, amely gyakorlatilag megállította az életet, és hatással lesz minden területre, a sportra is, előre még nem látható mértékben” – írta Font, aki élvezi a csapat korábbi kiváló játékosa, Xavi Hernández támogatását.

Hangsúlyozta: a vezetőség tagjai hónapok óta szégyenteljes képet festenek a klubról, egyik súlyos botrány, vádaskodás és panasz követi a másikat, nem véletlen, hogy igazgatósági tagok közül az elmúlt napokban hatan is hirtelen lemondtak.

Az elnökjelölt leszögezte, a klub nagy veszélyben van, és teljes átalakításra van szükség, hogy a pályán és azon kívül is visszatérjen a helyes útra. Víctor Font kifejtette, nem új problémákról van szó, hiszen a klub megítélésének ártott a Neymar-ügy, továbbá a vezetőség nyilvános vitái a játékosokkal és az alkalmazottakkal, illetve mindezek kezelése a közösségi médiában.

„Ehhez társul még a kiszámíthatatlan sportpolitika, az igazgatótanács feloszlatása, és a járvány okozta jelentős jövedelemcsökkenés. Ennek eredménye a gazdasági csőd és az erkölcsi hanyatlás veszélye. A semmiből kell újrakezdenünk” – vázolt sötét jövőképet az elnökjelölt.

Font rávilágított, hogy a katalánoknak több bevételük van, mint bármelyik riválisuknak, mégis minden pénzt elköltenek, ezért minden átigazolási időszak utolsó percében eladni vagy cserélni kényszerülnek játékosokat a tartozásaik kiegyenlítése miatt.

Kiemelt kép: twitter/víctorfont

Olvasói sztorik