Nemzetközi foci

Barca akadémiáján nevelkedett japán tini hódítaná meg a Real-drukkereket

A 18 esztendős Takefusa Kubo a Barcelona akadémiáján nevelkedett, ma már a Real alkalmazásában áll a japán bajnokság legfiatalabb gólszerzője. A szezont a Mallorcában tölti, de célja a Bernabeu közönségének meghódítása.

Érdekes életutat tudhat maga mögött a mindössze 18 esztendős Takefusa Kubo. A japán játékos a Barcelona akadémiáján nevelkedett, de 2015-ben kénytelen volt távozni a katalánoktól, mivel a Barca megsértette a FIFA fiatal focisták szerződtetésére vonatkozó szabályát. Kubo az FC Tokio alkalmazásába állt, és mindössze 15 évesen már be is talált a J-League-ben, ezzel továbbra is ő a japán élvonal legfiatalabb gólszerzője.

Nagyszerűen ment a szélsőnek a játék, amelyre felfigyelt a Real Madrid is, és 2019 nyarán kétmillió euróért szerződtette a focistát, a kontraktus pedig 2024-ig szól. A támadó nem maradt a Bernabeuban, hanem egy évre kölcsönadták a fővárosiak a Mallorcának. A kiesés ellen küzdő együttesnél 26 alkalommal lépett pályára, háromszor volt eredményes, és kiosztott három gólpasszt is. A Mallorca vezetőedzője, Vicente Moreno elismerően szólt a focistáról, március 7-én, az utolsó bajnokin fontos találatot szerzett a japán az Eibar elleni idegenben megnyert kiesési rangadón.

A kölcsönszerződése idén lejár Kubónak, aki már most szívesen csatlakozna a Realhoz. Szakértők úgy vélik, hogy a hétszeres válogatott focista még egy esztendőt majd valamelyik spanyol alakulatnál tölt majd.

A célom, hogy egyszer a Real Madridban futballozhassak. Mindent megteszek azért, hogy elérjem az álmom. Addig is dolgozom tovább keményen, várom a lehetőséget, amellyel biztosan élek majd

– nyilatkozta az AS hasábjain a japán tinédzser.

A LaLiga küzdelmeit is felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a Mallorca a 18., kieső helyről várja a folytatást. Takefusa Kubo értéke a transfermarkt.com szerint jelenleg 13,5 millió euró.

 

Kiemelt kép: JAIME REINA / AFP

Olvasói sztorik