Nemzetközi foci

Nem kér az akciós játékosokból a Milan

Lejárt szerződésű focistákkal próbálták meg összeboronálni a Milant, de olybá tűnik, Götze és Lallana sem lesz a Rossoneri játékosa.

Hogy mi a közös Mario Götzében és Adam Lallanában? Nos, a calciomercato.com szerint annyi bizonyos, hogy mindkét futballistát beajánlották az AC Milan együtteséhez, ám végül egyikük sem ölt piros-fekete szerelést a nyáron, igaz, más-más okok miatt.

Mindkét focista szerződése lejár a szezon végén. Mario Götze az idén a Dortmundban csak peremember, mindössze 13 Bundesliga mérkőzésen lépett pályára, ezeken három találatot szerzett. Lucian Favre, a Borussia vezetőedzője nem számol a jövő csapatában a 2014-es vébé-döntőben gólt szerző focistával. Klubjával már nem is tárgyal a támadó, legutóbb az AS Romával hozták összefüggésbe, ám magas bérigénye miatt minden bizonnyal nem lesz az olasz fővárosi alakulat tagja sem a 27 esztendős német válogatott játékos.

A 31 esztendős Adam Lallana 2014-ben nagy reményekkel érkezett a Liverpoolhoz, ám az elmúlt hat esztendőben nem tudott alapemberré válni. A vörösök idei menetelésben nem igazán játszott szerepet az angol válogatott focista, Jürgen Klopp menedzser a Premier League-ben 15-ször szavazott neki bizalmat, a pályán töltött 373 perc alatt pedig egy találat és egy gólpassz fűződik a nevéhez. Esetében az olasz szaklap nem a magas bérigényt említette problémaként, hanem úgy vélekednek: Lallana nem jelentene valódi erősítést Stefano Pioli alakulatának.

A koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek minden bajnokságot Olaszországban, az AC Milan 26 meccs után a 7. helyről várja a folytatást.

 

 

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik