Nemzetközi foci

Beperelték a klubot, amelyik kilenc focistát is kirúgott a koronavírus miatt

A svájci élvonalban szereplő FC Sion márciusban kilenc futballistáját is kirúgta, mivela a labdarúgók nem mentek bele a fizetésük csökkentésébe.

A kirúgott játékosok közé tartozik az a Johan Djourou is, aki korábban az Arsenalban is megfordult és aki úgy döntött, nem hagyja annyiban a dolgot. A 33 éves hátvéd úgy döntött, jogi úton vesz elégtételt az FC Siontól és becsületsértés miatt beperelte az együttest.

Az a célom, hogy az okozott kárt enyhítsem a bíróságon. A csapattársaim és én nem pénzéhes katonák vagyunk, ahogyan néhányan hangoztatják a szerződésünk felbontása óta. Nem a pénz miatt miatt csinálom, ha a bíróság kedvező ítéletet hoz, a pénzt jótékony célra ajánlom fel

– mondta Djourou a Le Nouvelliste-nek.

A labdarúgóknak egyébként az a legfájóbb a történetben, hogy nem mondhatták el a véleményüket, ők ugyanis tárgyalni szerettek volna, ehelyett ultimátumot kaptak. A svájci lap szerint Djourouhoz a nyolc másik futballista is csatlakozhat a 76-szoros válogatott társukhoz, így aztán hosszú pereskedésre van kilátás az FC Sion háza táján.

Kiemelt kép: Grigoriy Sokolov / Sputnik via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!