Nemzetközi foci

A világjárvány sem állította meg a Manchester Unitedet, hogy igazoljon

Miközben a világ és főként a sportélet megállt a koronavírus-járvány miatt, a Manchester United megfigyelői lázasan dolgoztak a csapat következő igazolásán. Az angol klub szerdán meg is szerezte legújabb kiszemeltjét, Radek Víteket.

A 16 éves kapus a Sigma Olomouc korosztályos csapatától érkezik majd, méghozzá azon az ügynökségen keresztül, amely annak idején Petr Czech-nek segített a Chelsea-hez szerződni.

Nagyon várom már. Bevallom, nem hittem el, hogy ez a klub érdeklődik irántam, de most, hogy már tényleg valósággá vált a klubváltás, egy álom vált valóra. Mindenki egy ilyen lehetőségről álmodik, amikor focizni kezd

– idézi a Daily Star a fiatal kapust.

A cseh U17-es válogatott átigazolásáról a Sigma Olomouc sajtószolgálata adott hírt, de részletekkel nem szolgált. A 198 centi magas Vítek az olomouci klub nevelése, a Sigma ifjúsági ligában szereplő csapatában védett, de már az U19-es válogatottban is bemutatkozott, az egyik legnagyobb európai tehetségek között tartják számon. Képességeiről meggyőződhetett már az MU edzői stábja is, januárban próbajátékon szerepelt a csapatban.

A pandémia miatt azonban az utazással még várnia kell.

Kiemelt kép: sigmafotbal.cz

Olvasói sztorik