Nemzetközi foci

Rómában lendülhet formába a korábbi világbajnok

Nem hosszabbít klubjával Mario Götze, és jó eséllyel országot is vált a futballista.

Mario Götze és jelenlegi klubja, a Borussia Dortmund között olybá tűnik, megszakadtak a tárgyalások. A sárga-feketék egyelőre nem ajánlottak új kontraktust a 27 esztendős középpályásnak, aki így a szezon végén ingyen távozhat.

A döntés önmagában nem meglepő, hiszen amióta 2016 nyarán visszatért a Bayern Münchentől a Borussiához, nem igazán ment jól a játék Götzének. Kétségtelen, hogy többször is sérülések miatt maradt ki a keretből, ezért heteket, hónapokat hagyott ki. Lucian Favre, az együttes vezetőedzője az idei kiírásban a 25 bajnoki közül mindössze 13 alkalommal küldte pályára, és csak 501 percet szerepelt a Bundesligában. Legutóbb 2019 decemberében, a Hoffenheim ellen volt eredményes a játékos.

A 2014-es világbajnoki döntőn győztes gólt szerző futballista március elején már egyeztetett a dortmundiak elöljáróival, ugyanis szerződése júniusban lejár. Akkor, és hetekkel később sem jutottak dűlőre a felek. Korábban a Bayer Leverkusen és az Inter érdeklődéséről írtak a szaklapok, ám a www.football-italia.net most arról számolt be, hogy a német válogatottat szívesen leigazolná az AS Roma. A transfermarkt.com jelenleg 13 millió euróra taksálja a focista árát.

A Bundesligát is felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a Borussia Dortmund a 2. helyen áll 51 ponttal.

 

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik