Nemzetközi foci sport

Kirúgták az ír válogatott szövetségi kapitányát

Némi meglepetésre kirúgták az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Mick McCarthyt.

Ugyan az Európa-bajnokságot jövő évre halasztották a koronavírus-járvány miatt, a szakvezetőt azért váltotta le a szövetség, mert csalódást okozott a selejtezőkön. A részben Írországban rendezett Eb-re így a pótselejtezőn vezethet az út, ehhez először a szlovákokkal találkoznak az írek, siker esetén pedig az északír-bosnyák párharc győztese vár az együttesre.

McCarthy 1996 és 2002 között már irányította az ír nemzeti együttest, másodjára pedig 2018 novemberében nevezték ki, megbízatása az idei Európa-bajnokság végéig, azaz július 31-ig szólt, utána váltotta volna Stephen Kenny.

Kiemelt kép: Andrew Surma / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!