Nemzetközi foci

Karim Benzema földbe döngölte Olivier Giroud-t a legutóbbi nyilatkozatával

Karim Benzema, a Real Madrid csatára kegyetlenül beleszállt honfitársába, Olivier Giroud-ba. A francia csatár az Instagram-oldalán válaszolt a rajongók kérdéseire, amikor pedig a válogatott került szóba, a Spanyolországban légióskodó 32 éves támad nem fogta vissza magát.

Ne keverjünk már össze egy Forma–1-es autót egy gokarttal! És akkor még jóindulatú voltam. Én egy F1-es kocsi vagyok, őt azért dicsérik, mert ott van a csapatban. Sosem csinál semmi különlegeset. Griezmann és Mbappé mindig kitűnik, de ő csak felgyűri az ingujjat és elvégzi a piszkos munkát. Szereti valaki egyáltalán a játékát? Nem tudom

– mondta Benzema.

A Real csatárát 2015 óta nem hívták meg a válogatottba, amikor őrizetbe vették, mivel állítólag bűntárs volt válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena megzsarolásában. Az ügyben azóta számtalan fellebbezés történt, Benzema ügyvédei megpróbálták szőnyeg alá söpörni az egész történetet azzal, hogy a rendőri eljárást támadták. A francia legfelsőbb bíróság decemberben döntötte el, hogy lesz tárgyalás.

Karim Benzemát mégis kihallgatják a szexvideós zsarolás ügyében
Négy éve húzódik már az ügy, de most már a végére járnak.

Eközben Giroud többször is a válogatott kezdőcsapatában kapott helyet, részt vett a 2018-as világbajnoki aranyérem megszerzésében is, igaz egyetlen gólt sem szerzett. Legutóbb a novemberi, Albánia elleni találkozón is ott volt a pályán a kezdő sípszó pillanatában, 97 meccsén pedig 39 gólig jutott. A Chelsea-ben viszont csak ötször volt kezdő a francia támadó, többek között ezért is bírálta Benzema.

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP

Olvasói sztorik