Nemzetközi foci

Ronaldinho továbbra is börtönben marad

Attól tartanak, hogy a brazil testvérpár megpróbálna hazaszökni.

Újabb meghallgatást tartottak Ronaldinho és testvére ügyében, akiket még a múlt héten vettek őrizetbe Paraguayban, amiért hamis útlevéllel próbáltak bejutni az országba. A testvérpár fellebbezést nyújtott be és azt kérte, hogy a vizsgálat lefolytatásáig háziőrizetben lehessen – ennek helyszínéül pedig egy 800 ezer dollár értékű ingatlant jelölt meg helyszínül – írja a sport.es.

Bernd Storck csodát tett Belgiumban, jónevű francia csapat hívja
A német szakember parádés februárt produkált a Cercle Bruggével, így a másodosztály helyett az EL-rájátszásra készülhet.

Ugyanakkor a helyi hatóságok továbbra is indokoltnak látják az előzetes letartóztatást, mert attól tartanak, hogy a korábbi aranylabdás és testvére megpróbálni visszaszökni Brazíliába, és mivel a két ország között nincs kiadatás, így mindez megakadályozná az igazságszolgáltatást.

Ronaldinhóék 70 ezer dollárt is letétbe helyeztek volna, azonban ezt az összeget kevesellték a meghallgatáson – így a testvérpár továbbra is előzetes letartóztatásban marad a főváros, Asuncion szélén található börtönben. A testvérpár egyébként jól alkalmazkodott a kialakult helyzethez – erről a börtönigazgató, Blas Vela egy telefonos interjúban számolt be a Reutersnek. Ronaldinhóékat korrupcióval vádolt politikusokkal és rendőrökkel, illetve kábítószercsempészekkel tartják fogva egy épületben, a veszélyes bűnözőket egy másik szárnyban tartják fogva. Ronaldinhóék szobájában van tévé és ventilátor is, alkalmanként pedig az udvarra is kimehetnek.

Kiemelt kép: Norberto DUARTE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik