Nemzetközi foci

Szabadon engedték a rendőrökkel szelfiző Ronaldinhót

Valószínűleg csalás áldozata lett Ronaldinho Gaúcho, akit helyi idő szerint szerdán előállítottak a hatóságok Paraguayban. A korábbi aranylabdás és testvére nyolc órán át a helyi rendőrség „vendégszeretetét élvezte”, ugyanis mindketten paraguayi útlevéllel léptek be az országba, noha egyikük sem paraguayi állampolgár.

Federico Delfino ügyész a csütörtöki meghallgatás utáni sajtótájékoztatón közölte: a testvérpár brazil útlevelekkel hagyta el Sao Paulót, a paraguayiakat pedig saját elmondásuk alapján ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről.

Jövő héten meneszthetik Kondás Elemért
Szepessy László lehet az ETO FC Győr új vezetőedzője.

Az előzetes vizsgálat megállapította, az útleveleken szereplő számok más személyekhez tartoznak

– jelentette ki Delfino. Hozzátette, a hatóságok a dokumentumok mellett a testvérpár mobiltelefonjait is lefoglalták.

Az ügyész kijelentette, várhatóan alternatív büntetést szabnak majd ki Ronaldinhóékra, akiknek valószínűleg egy jótékonysági szervezetnek kell majd egy bizonyos összeget átutalniuk.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A korábbi sztárlabdarúgó az incidens ellenére maradt az országban és eredeti tervei szerint részt is vett egy gyermekeknek szóló jótékonysági programon. Sőt, néhány fotó is készült vele, amíg a helyi rendőrségen tartózkodott.

Kiemelt kép: NORBERTO DUARTE / AFP