Nemzetközi foci sport

Bernd Storck csodát tett Belgiumban, jónevű francia csapat hívja

A német szakember parádés februárt produkált a Cercle Bruggével, így a másodosztály helyett az EL-rájátszásra készülhet.

A belga első liga alapszakaszának zárófordulója előtt eldőlt, hogy a Bernd Storck, korábbi magyar szövetségi kapitány vezette Cercle Brugge jövőre is az élvonalban szerepelhet. A téltől Eppel Mártont is soraiban tudó zöld-feketék parádésat hajráztak, a korábbi első számú kiesőjelölt immár az Európa Liga indulásért zajló rájátszásra készülhet.

Pedig a történet nem igazán indult sikersztoriként. A Cercle botrányosan gyengén rajtolt, az első tíz fellépése közül mindössze egyet nyert meg, így nem okozott nagy meglepetést, hogy a klub váltott a kispadon október 12-én. Az 57 esztendős német szakember bemutatkozása sem sikerült fényesre, eleinte elmaradtak az eredmények, a 14. fordulót követően is mindössze 4 egység állt a brigád neve mellett.

Az első Strock-sikerre majdnem egy hónapot kellett várni, november 9-én a St. Truident győzték le hazai környezetben Idriss Saadiék. A riválisok sem brillíroztak, így januárra is maradt még esélye a Brugge-i gárdának a bennmaradásra. Télen erősítettek is a zöld-feketék, érkezett – többek között – Eppel Márton a Kairat Almatyból.

A társulat aztán februárban pörgött fel, 8-án legyőzte 3-2-re a Mechelent, majd még három sikert könyvelt el zsinórban. Storck a védekezést rakta rendbe, ezen a három fellépésen nem is kapott gólt csapata. A hétvégén a városi derbin ugyan 2-1-re kikapott a gárda, de mivel a Beveren sem szerzett pontot, így az utolsó játéknap eredményétől függetlenül meghosszabbította élvonalbeli tagságát a Cercle.

Bennmaradtunk, ez tény, végre fellélegezhetünk! Nagyon fontos volt a klub számára, hogy elkerüljük a kiesést. Nagy ünneplést nem tervezek, örülök, hogy végre nyugodtan alhatok

– nyilatkozta a hln.be internetes portálnak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként a 2016-os Eb-n a nyolcaddöntőbe jutó szakember, akit természetesen marasztalna jelenlegi munkaadója.

Ugyanakkor sajtóértesülések szerint felvetődött a neve a gall élvonalban jelenleg csak a középmezőnyben szereplő Monacónál.

A monacói lehetőség elsősorban azon múlik, hogy ki veszi át a távozó Nicholas Holveck sportigazgatói szerepkörét. Meglátjuk, számítanak-e ott rám, és milyen szerepkörben

– fogalmazott a felvetésre Bernd Storck, akinek kontraktusa június végén jár le a Cercle-nél.

KRISTOF VAN ACCOM / BELGA MAG / Belga

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!