Nemzetközi foci

Bernd Storck csodát tett Belgiumban, jónevű francia csapat hívja

A német szakember parádés februárt produkált a Cercle Bruggével, így a másodosztály helyett az EL-rájátszásra készülhet.

A belga első liga alapszakaszának zárófordulója előtt eldőlt, hogy a Bernd Storck, korábbi magyar szövetségi kapitány vezette Cercle Brugge jövőre is az élvonalban szerepelhet. A téltől Eppel Mártont is soraiban tudó zöld-feketék parádésat hajráztak, a korábbi első számú kiesőjelölt immár az Európa Liga indulásért zajló rájátszásra készülhet.

Pedig a történet nem igazán indult sikersztoriként. A Cercle botrányosan gyengén rajtolt, az első tíz fellépése közül mindössze egyet nyert meg, így nem okozott nagy meglepetést, hogy a klub váltott a kispadon október 12-én. Az 57 esztendős német szakember bemutatkozása sem sikerült fényesre, eleinte elmaradtak az eredmények, a 14. fordulót követően is mindössze 4 egység állt a brigád neve mellett.

Az első Strock-sikerre majdnem egy hónapot kellett várni, november 9-én a St. Truident győzték le hazai környezetben Idriss Saadiék. A riválisok sem brillíroztak, így januárra is maradt még esélye a Brugge-i gárdának a bennmaradásra. Télen erősítettek is a zöld-feketék, érkezett – többek között – Eppel Márton a Kairat Almatyból.

A társulat aztán februárban pörgött fel, 8-án legyőzte 3-2-re a Mechelent, majd még három sikert könyvelt el zsinórban. Storck a védekezést rakta rendbe, ezen a három fellépésen nem is kapott gólt csapata. A hétvégén a városi derbin ugyan 2-1-re kikapott a gárda, de mivel a Beveren sem szerzett pontot, így az utolsó játéknap eredményétől függetlenül meghosszabbította élvonalbeli tagságát a Cercle.

Bennmaradtunk, ez tény, végre fellélegezhetünk! Nagyon fontos volt a klub számára, hogy elkerüljük a kiesést. Nagy ünneplést nem tervezek, örülök, hogy végre nyugodtan alhatok

– nyilatkozta a hln.be internetes portálnak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként a 2016-os Eb-n a nyolcaddöntőbe jutó szakember, akit természetesen marasztalna jelenlegi munkaadója.

Ugyanakkor sajtóértesülések szerint felvetődött a neve a gall élvonalban jelenleg csak a középmezőnyben szereplő Monacónál.

A monacói lehetőség elsősorban azon múlik, hogy ki veszi át a távozó Nicholas Holveck sportigazgatói szerepkörét. Meglátjuk, számítanak-e ott rám, és milyen szerepkörben

– fogalmazott a felvetésre Bernd Storck, akinek kontraktusa június végén jár le a Cercle-nél.

KRISTOF VAN ACCOM / BELGA MAG / Belga

Olvasói sztorik