Nemzetközi foci

Döntöttek: Ronaldinho börtönben marad

A bíróság úgy döntött, a hamis útlevél miatt letartóztatott Ronaldinhónak és bátyjának, Roberto Assisnak börtönben kell maradnia.

A korábbi aranylabdás egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyermekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt, de egy hotelben előállították, mert a nevére szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találta nála, valamint testvérénél.

Meghallgatásuk során azt mondták, az okmány ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről.

Bár úgy tűnt, pénzbüntetéssel megússzák az esetet, pénteken letartóztatták a testvérpárt, akik azt kérték, hogy házi őrizetbe kerülhessenek, de az ügyben eljáró bíró ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy fennáll a veszélye, hogy elhagyják az országot.

A paraguayi törvények szerint a bíróságnak hat hónapja van, hogy eljárjon az ügyben, de Ronaldinho ügyvédei várhatóan napokon belül fellebbeznek majd.

Hihetetlen ez a döntés. Ronaldinho nem éri, mi történik vele

– nyilatkozta Tarek Tuma, a brazil sztár egyik jogi képviselője.

Bár az internetet bejárták a képek, ahogy a rendőrök szelfiznek Ronaldinhóval, a hatóság szerint nem részesült különleges elbánásban a világbajnok és BL-győztes focista, valamint testvére.

Ronaldinho eredeti útlevelét a brazil hatóságok 2018 végén vonták be, mert nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

Kiemelt kép: Norberto DUARTE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik