Nemzetközi foci

Retteghetnek a védők: Haaland 16 éves unokatestvére is feltűnt a színen

Az idei futballszezon legnagyobb felfedezettje a norvég Erling Braut Haaland, aki az ősszel még Szoboszlai Dominik csapattársaként szórta a gólokat az osztrák Salzburgban, aztán elvitte a Dortmund, és Németországban sem lassított, 9 tétmeccsen 12 gólnál jár a Borussia színeiben.

A norvég oldalak most arról számoltak be, hogy hétvégén a harmadosztályú Bryne FK csapatában egy barátságos mérkőzésen debütált Haaland 16 éves unokatestvére, Albert Braut Tjaland.

Aki szintén csatárt játszik, szintén ért a góllövéshez, és edzője úgy döntött, a Brynéhez hasonlóan harmadosztályú Egersund ellen felkészülési találkozón beküldi a középiskolás srácot az utolsó negyedórára.

Tjaland hivatalosan a junior csapathoz tartozik, de sokszor edz a felnőttekkel, úgyhogy várható volt, hogy előbb-utóbb megkapja a lehetőséget.

Erő, gyorsaság, hatékonyság az ellenfél 16-osán belül

– ezek a jellemzők tökéletesen illenek Haalandra, de ezek Tjaland szavai, aki a VG nevű norvég lapnak jellemezte így magát. A 185 centis ifjonc az utánpótláscsapatokban szórta a gólokat, és nagyon valószínűnek tartjuk, hogy az áprilisban kezdődő idényben gyorsan teljesíteni tudja a maga elé kitűzött következő célt, és tétmeccsen is bemutatkozik a Brynében.

Kiemelt kép: Brynefk.no

Olvasói sztorik