Nemzetközi foci bajnokok ligája

Felülmúlhatatlan statisztikákkal száguld a norvég csodacsatár

Erling Haalandra továbbra sincsenek szavak, a Borussia Dortmund norvég csatára szédületes formában futballozik, erről kedden a Paris Saint-Germain is meggyőződhetett.

Haaland duplájára Neymar csak eggyel válaszolt, Madridban kikapott a címvédő
Hazai győzelmekkel indult az egyenes kieséses szakasz.

A támadó a második félidőben kétszer is betalált, így a németek 2-1-es előnyről várhatják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párizsi visszavágóját.

Haalandot januárban szerződtette a német csapat, amelyben 7 tétmérkőzésen már 11-szer volt eredményes. A Bajnokok Ligája szezonjában – az őszi idényt a Salzburgban töltötte – 7 meccsen 10 találatnál jár, ami abszolút rekord.

De a BEK és BL történetében is csak négy olyan futballista akadt, aki első nemzetközi szezonjában legalább tíz gólig jutott a legrangosabb kupasorozatban: Just Fontaine (1958-59, 10 gól), Claudio Sulser (1978-79, 11), Sadio Mané és Roberto Firmino (2017-18, 10).

19 évesen és 212 naposan ő a második legfiatalabb labdarúgó, aki valaha eljutott tíz találatig BL-ben, a rekordot Kylian Mbappé tartja 18 évesen és 360 naposan.

De a Squawka szakírója, Jake Entwistle még egy érdekességre felhívta a figyelmet: Haaland a BL-ben szerzett már gólt bal lábbal, jobb lábbal, fejjel, ötösön belülről, 16-oson kívülről, büntetőből és kontrából.

Csupán a szabadrúgásgól hiányzik a teljes repertoárból.

Kiemelt fotó: Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik