Nemzetközi foci

Sokallták Haaland ötezer eurós bérigényét, most már bánják a Hoffenheimnél

Próbajátékon is részt vett, de túl sok fizetést akart.

Erling Haaland napjaink egyik legnagyobb tehetsége, a 19 éves támadó üstökösként robbant be a Bundesligába. Új csapatában, a Borussia Dortmundban eddig négy bajnokin hét gólt lőtt, emellett pedig még egy asszisztot is kiosztott.

Haalandot több sztárcsapat is csábította a télen, ő azonban a biztos játéklehetőség miatt választotta a Dortmundot. A Bild beszámolója szerint már 2016-ban közel került ahhoz, hogy a német élvonalba szerződjön, ugyanis az akkoriban még a norvég Bryne együttesében futballozó fiatalt meghívták próbajátékra a Hoffenheimhez. A játékos meg is győzte az illetékeseket, azonban az átigazolás nem jött össze, mert sokallták Haaland havi ötezer eurós bérigényét. A döntést azzal magyarázták, hogy a vele egyidős utánpótlás korú játékosok legfeljebb kétezer eurót kaptak akkoriban.

Szabadulna világbajnokától a Bayern München
Két és fél szezon alatt nem tudta megszilárdítani a helyét.

Haaland így a Molde együtteséhez szerződött, ahol Ole Gunnar Solskjær kezei között elkezdte ontani a gólokat, két évvel később már nyolcmillióért vette meg a Salzburg, amely januárban húszmillióért adta tovább a Dortmundnak.

Kiemelt kép: Franz Waelischmiller / SVEN SIMO / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik