Nemzetközi foci

Haaland Bundesliga-rekordot döntött újabb góljával

A 2020-ban lejátszott eddigi négy fordulóban a Borussia Dortmund tizennyolc gólt lőtt és nyolcat kapott a Bundesligában,

úgyhogy az Eintracht Frankfurt elleni találkozó előtt biztosak lehettünk benne, hogy nem fogunk unatkozni.

A 9. percig kellett várni az első helyzetre, amikor Guerreiro szabadrúgása elsuhant a sorfal szétugró tagjai között, és végül a bal kapufa segítette ki a Frankfurtot.

A Dortmund jobb oldali mindenese, a Real Madridtól kölcsönkapott Hakimi végig nagyon aktív volt az első félidőben, adódott is előtte egy lehetőség, de a lövése gyengére sikerült. Aztán a 33. percben lövés helyett inkább előkészített: a letett labdáját Piszczek küldte a bal alsóba.

34 évesen és 356 naposan a lengyel védő a második legidősebb bajnoki gólszerzője a Dortmundnak a 2000-es években, a rekorder Christian Wörns, aki 2007-ben 35 évesen és 142 évesen volt eredményes.

Az első félidő végén Hakimi megint megpróbálta, a megkerülős csele bejött, a 16-osról elengedett lövése viszont a kapu fölött zúgott el.

A második játékrészt góllal kezdte a Dortmund, Witsel indításánál csak az átvételnél voltak gondjai Sanchónak, de ahogy sikerült kontrollálnia a labdát, rutinmunka volt a befejezés: a menteni igyekvő védő, Abraham egy lövőcsel után szinte a pályáról is kicsúszott, az angol szélső pedig a jobb sarkot választotta.

Öt perccel később jött az immár szokásosnak mondható Haaland-gól, a norvég tini egy tökéletesen végigvitt akció végén Hakimi passzát pörgette a kapuba, így az első öt német bajnokija után nyolc gólnál jár, ami új Bundesliga-rekord.

És ezzel még nem volt vége, egy, a 16-os környékén eladott labda után Guerreiro büntetett, gyönyörű balos bombával szerezte a negyedik hazai gólt.

A 4-0-s győzelemmel a Dortmund feljött a második helyre, hátránya most egy pont az éllovas Bayern mögött, amely vasárnap a Köln otthonában lép pályára.

Bundesliga, 22. forduló:

Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 4-0 (1-0)

 

A forduló további programja, szombat:
FC Augsburg – SC Freiburg 15.30
1899 Hoffenheim – VfL Wolfsburg 15.30
SC Paderborn – Hertha BSC 15.30
RB Leipzig  – Werder Bremen 15.30
Union Berlin – Bayer Leverkusen 15.30
Fortuna Düsseldorf – Borussia Mönchengladbach 18.30

 

vasárnap:
1. FC Köln – Bayern München 15.30
FSV Mainz 05 – FC Schalke 04 18.00

Kiemelt kép: Ralf Treese/DeFodi Images via Getty Images

Olvasói sztorik