Nemzetközi foci

Házon belül talált edzőt a Hertha

A szombati Paderborn elleni meccsen Alexander Nouri irányít majd.

A Hertha BSC vezetősége csütörtökre összehívott sajtótájékoztatóján nem jelentett be új vezetőedzőt, csupán megerősítette azon híreket, mely szerint átmenetileg Jürgen Klinsmann másodedzője, Alexander Nouri irányítja a csapatot a szombati Paderborn elleni mérkőzésen. Munkáját Markus Feldhoff segíti majd.

Mint elhangzott, Klinsmann keddi lemondása nagyon meglepte őket, semmi jel nem utalt erre az elmúlt években kialakult jó viszonynak köszönhetően. Az 55 éves tréner felügyelő bizottsági megbízatását is felfüggesztették.

„Évek óta foglalkozom a futballal, de még soha nem tapasztaltam ilyet. Különböző értelmezések vannak arról, hogy miként kell értelmezni az edző szerepét, véleményem szerint beszélni kellett volna a problémákról, és együtt kellett volna megoldást keresni”

– mondta Michael Preetz, a klub vezérigazgatója, aki szerint Klinsmann cselekedete elfogadhatatlan az üzleti életben.

A sajtótájékoztatón szó esett arról, hogy a klub tervei változatlanok, folytatni fogják a csapat erősítését, ugyanakkor idén az az elsődleges cél, hogy bennmaradjanak az élvonalban. Ami a jövőt illeti, a 2020/21-es szezonban az Európa Liga-indulás kiharcolását tűzik ki, később pedig a Bajnokok Ligájában szeretnének szerepelni.

Kész vagyok legalább 10, de akár 20 vagy 30 évig folytatni ezt a projektet, egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy 250 vagy 500 millióba kerül-e majd a cél elérése

– mondta Lars Windhorst, aki a közelmúltban 49.9 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Herthában.

A berlini klub 21 fordulót követően 14. a Bundesligában, hat pontra van az osztályozót jelentő 16. helytől.

Kiemelt kép: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik