Élő Nemzetközi foci

A Barca fennakadt Gattuso védőfalán, a Bayern München gálázott Londonban

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi játéknapján a Bayern München simán 3-0-ra verte a Chelsea-t idegenben, az FC Barcelona pedig 1-1-es döntetlent harcolt ki a Napoli vendégeként.

Londonban szinte végig a bajorok domináltak, az első félidőben néhány helyzetig és egy felső lécen csattanó Thomas Müller-fejesig jutottak a vendégek. Térfélcsere után azonban már nem kegyelmezett a Bayern: Robert Lewandowski kétszer is kiszolgálta Serge Gnabryt, aki így három perc alatt duplázni tudott. A 76. percben ráadásul Lewandowski is betalált, így reménytelen helyzetbe került a mérkőzésen és a párharcban is a Chelsea, amely Marcos Alonso butasága miatt tíz emberrel fejezte be a meccset.

Nápolyban egészen más mérkőzés zajlott, Gennaro Gattuso ugyanis nagyon védekező felfogásban küldte ki a csapatát a Barcelona ellen. Ebből állóháború lett, a katalánok hiába adogattak, a hazaiak alig jutottak labdához. Amikor viszont Junior Firpótól elpattant a labda, nem volt kegyelem: Piotr Zielinski kapura tört, majd Dries Mertenshez játszotta a labdát, aki pokoli nagy gólt lőtt.

A második félidőben sikerült csak egyenlítenie a Barcelonának, a Sergio Busquets ugratta ki Semedót, aki azonnal centerezett, az érkező Antoine Griezmann pedig az üres kapuba passzolhatott. Felpörgött a mérkőzés és egy kicsit feszültté is vált, ez a hajrában csúcsosodott ki, amikor Arturo Vidal előbb elkaszálta Rui Mariót, majd kakaskodással azonnal megkapta második sárgáját is.

Ugyan a mérkőzést nem veszítette el végül a Barca, de Busquets sárga, Vidal pedig piros lap miatt ki fogja hagyni a visszavágót, ami komoly érvágás az egyébként is megtizedelt katalán csapatnak. Jól vizsgázott viszont a BL-ben Gattuso és Quique Setién is, ez volt az első meccsük a sorozatban edzőként.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Napoli–FC Barcelona 1-1 (1-0)
Gólszerző: Mertens (30.) ill. Griezman (58.)
Kiállítva: Vidal (89.)

Chelsea–Bayern München 0-3 (0-0)
Gólszerző: Gnabry (51., 54.), Lewandowski (76.)
Kiállítva: Alonso (83.)

Kiemelt kép: Robin Jones/Getty Images

A Bayern München tarolt a Chelsea vendégeként, Messiék viszont fennakadtak az olasz falon

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi játéknapján a Bayern München simán 3-0-ra verte a Chelsea-t idegenben, az FC Barcelona viszont 1-1-es döntetlent harcolt ki a Napoli vendégeként.

Londonban szinte végig a bajorok domináltak, az első félidőben viszont csak egy felső lécig jutott a német bajnok. Térfélcsere után azonban Lewandowski és Gnabry belehúzott, két villámgyors góllal megnyugtató előnyt szerzett, sőt a végén 3-0-ig meg sem állt.

Nápolyban az Gennaro Gattuso csapata kőkemény védekezés mellett bombagóllal vezetett, ám a második félidőben egy megingás miatt ez csak döntetlenre volt elég a Barcelona ellen.

Vége, maradt az 1-1

Lefújták a meccseket, a Bayern München beérte hárommal, a Napoli viszont nem tudta megtörni a tíz emberrel védekező Barcelonát.

Piquét is le kellett cserélni

Egy ártatlan szituációba sérült bele a hátvéd, felugrott fejelni, de kiment a bokája földetéréskor. Lebicegett végül, Lenglet jött a helyére.

Itt van még egy fordulat, Vidalt kiszórták

Arturo Vidal előbb egy csúnya szerelési kísérletért kapott sárga lapot, majd össze is veszett Mario Ruival, aminek az lett a vége, hogy a kakaskodásért is kapott egyet, így leküldte Felix Brych. Még egy játékos, aki nem lehet ott a visszavágón!

Jön Ansu Fati is!

Antoine Griezmann ment le, Ansu Fati állt be. Ha ma este gólt szerez, a BL egyenes kiesées szakaszának legfiatalabb gólszerzőjévé válhat.

Van még gól ebben a meccsben?

A Barca is nyom rendesen, de legutóbb egy Napoli-kontra okozott zavart a katalánok kapuja előtt, Zielinski remek csúsztatása után viszont Insigne szerencsétlenül találta el a labdát, pedig remek lehetőség volt a gólszerzésre. Maradt az 1-1.

Londonban minden eldőlt?

A harmadik müncheni gólt már Lewandowski szerezte, nagy varázslat lenne a Chelsea-től, ha ebből a meccsből valamit még ki tudna hozni.

Ospina már nagyon várhatja a meccs végét

Egy szöglet után Umtitival együtt ugrott a labdáért, a kapust megelőzte a védő és pont úgy lökte meg, hogy ott ért földet, ahol Messi korábban megrúgta. Nehezen tápászkodott fel újra, de már csak 15 percet kell kibírnia.

Tizenegyesért kiáltott egész Nápoly

Firpo gyakorlatilag elintézte Callejónt egy ipponnal, amit a futballban nem díjaznak, csakhogy az akció elején Insigne lesen kapta a labdát, így ezt kellett lefújnia a játékvezetőnek. Centiken múlt csak, a Barcelona ezt nagyon megúszta. Callejónt ezután le is cserélte Gattuso.

Messi és Ospina egymásba vetődtek

Alaposan felpörgött a meccs, Messi két olasz védőt is szépen rászedett, majd varázslatos labdát adott Semedónak. A bejátszását azonban Ospina érte el az argentin klasszis előtt, aki viszont így becsúszva mellkason rúgta a hazaiak kapusát, akit nagyon hosszan kelltt ápolni, nehezen állt talpra. Messi egyébként besárgult a jelenet után.

ter Stégen remekül jött ki!

Labdát szerzett a Napoli, Milik pedig hibátlan ütemben hozta játékba Callejónt, André ter Stegen viszont olyan ragyogó ütemben jött ki, hogy már nem fért be a labda a rövidbe. Maradt az 1-1.

Hű, Insigne mit művelt!

Piqué és Vidal együttes erővel sem tudta szerelni az olasz csatárt, aki bebőrözte Piquét, majd az érkező Barca-játékosok takarásából lőtt, de pont André ter Stegenhez érkezett a labda. Pedig szépen átjátszotta magát Insigne.

Szinte a semmiből itt a Barcelona válasza

Busquets megmutatta, hogy focizni is tud, szenzációs mélységi indítással lepte meg a felhúzódó Semedót, aki egyből centerezett, az érkező Griezmann pedig pár lépésről nem hibázott.

Mertens nem tudja folytatni

Visszajött ugyan a pályára, de kisvártatva a földre huppant. Egyértelművé vált, hogy nem tudja befejezni a meccset, végül lebicegett saját lábán. Szép pillanat volt ennek ellenére, hogy Busquests odament elnézést kérni a belgához. A túloldalon is akadt változtatás, Rakitic helyére állt be Arthur.

Vezet a Bayern München közben

Serge Gnabry és Robert Lewandowski játszott össze, a két müncheni megkeverte az egész Chelsea-védelmet, majd utóbbi passzából előbbi lőtt a hálóba. Vezet a Bayern, idegenben!

Busquetsnél elszakadt a cérna

A talpalás iskolapéldáját mutatta be a középpályás, Mertenst vagy egy percig ápolni kellett. Ezzel az is eldőlt, hogy nem játszhat a visszavágón, vagyis még egy emberét veszítené el. Mertenst le kellett támogatni, de tudja majd folytatni.

Jöhet a második félidő

Londonban és Nápolyban is útjára indult a labda, reméljük több izgalmat hoz a folytatás.

Ez is egy jellemző kép

Sajnos. Az Olaszországban is felbukkanó koronavírus-járvány miatt négy bajnoki is elmaradt a Serie A-ban, nem csoda, hogy Nápolyban is sokan vigyáznak.

Fotó: Michael Steele/Getty Images

Öt

Ennyiszer próbáltak gólt lőni a csapatok, ebből ráadásul a szinte végig bekkelő Napoli lőtt háromszor és majdnem mindig kaput talált. Nem csoda, hogy eseménytelen a meccs. Gattuso csapata kiválóan öli a Barcelona játékát, mindössze 33%-ban van az olaszoknál a labda. Kérdés, bírják-e még 45 percig.

Olvasói sztorik