Élő Nemzetközi foci

A Barca fennakadt Gattuso védőfalán, a Bayern München gálázott Londonban

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi játéknapján a Bayern München simán 3-0-ra verte a Chelsea-t idegenben, az FC Barcelona pedig 1-1-es döntetlent harcolt ki a Napoli vendégeként.

Londonban szinte végig a bajorok domináltak, az első félidőben néhány helyzetig és egy felső lécen csattanó Thomas Müller-fejesig jutottak a vendégek. Térfélcsere után azonban már nem kegyelmezett a Bayern: Robert Lewandowski kétszer is kiszolgálta Serge Gnabryt, aki így három perc alatt duplázni tudott. A 76. percben ráadásul Lewandowski is betalált, így reménytelen helyzetbe került a mérkőzésen és a párharcban is a Chelsea, amely Marcos Alonso butasága miatt tíz emberrel fejezte be a meccset.

Nápolyban egészen más mérkőzés zajlott, Gennaro Gattuso ugyanis nagyon védekező felfogásban küldte ki a csapatát a Barcelona ellen. Ebből állóháború lett, a katalánok hiába adogattak, a hazaiak alig jutottak labdához. Amikor viszont Junior Firpótól elpattant a labda, nem volt kegyelem: Piotr Zielinski kapura tört, majd Dries Mertenshez játszotta a labdát, aki pokoli nagy gólt lőtt.

A második félidőben sikerült csak egyenlítenie a Barcelonának, a Sergio Busquets ugratta ki Semedót, aki azonnal centerezett, az érkező Antoine Griezmann pedig az üres kapuba passzolhatott. Felpörgött a mérkőzés és egy kicsit feszültté is vált, ez a hajrában csúcsosodott ki, amikor Arturo Vidal előbb elkaszálta Rui Mariót, majd kakaskodással azonnal megkapta második sárgáját is.

Ugyan a mérkőzést nem veszítette el végül a Barca, de Busquets sárga, Vidal pedig piros lap miatt ki fogja hagyni a visszavágót, ami komoly érvágás az egyébként is megtizedelt katalán csapatnak. Jól vizsgázott viszont a BL-ben Gattuso és Quique Setién is, ez volt az első meccsük a sorozatban edzőként.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Napoli–FC Barcelona 1-1 (1-0)
Gólszerző: Mertens (30.) ill. Griezman (58.)
Kiállítva: Vidal (89.)

Chelsea–Bayern München 0-3 (0-0)
Gólszerző: Gnabry (51., 54.), Lewandowski (76.)
Kiállítva: Alonso (83.)

Kiemelt kép: Robin Jones/Getty Images

Londonban már vége a félidőnek

0-0 maradt az állás, ami inkább a Chelsea-nek hízelgő. A Bayern München dominált a félidőben: a németek 65%-ban birtokolták a labdát.

Manolasz megint katalán szíveket törhetett volna

Busquets lábai közé szorította a labdát, ami szabálytalan, de a pontrúgást simán kifejelte Piqué. A kihúzódó Barca-védelem azonban elszámította magát, Callejón kapott pazar labdát, amit kapásból passzolt középre, az érkező Manolasz épphogy bele tudta tenni a lábát, de a labda elgurult a kapufa mellett.

Hoppá, micsoda gólt lőtt Mertens

Firpótól elpattant egy labda, amit Zielinski így el is csent, kapura tört majd nem Insignéhez játszott, hanem a túloldalon érkező Dries Mertenshez passzolt, aki elképesztően nagy gólt vágott a bal fölső sarokba.

Érik a bajorok vezetőgólja

Londonban tovább nyom a Bayern München: megint Lewandowski került hatalmas helyzetbe, akinek egy lyukra futás után leadott lövését bravúrral védte Caballero.

Egyelőre működik a Napoli terve

Nem ízlik a barcának a defenzív stílus, Sergio Busquets majdnem össze is szedett egy sárga lapot, miután letarolta Demmét. Pedig jó, ha vigyáz magára, mert egy sárgával kihagyná a visszavágót. A frusztráltságot azért mutatja, az ellenfél tizenhatosánál sárgát kapni egyébként sem a legokosabb húzások egyike.

A Bayern közben bekezdett Londonban

A másik meccsen agilisan kezdett a Bayern München: a 11. percben Kingsley Coman lőtt az oldalhálóba, majd a 15. percben a BL góllövőlistáját vezető Robert Lewandowski próbálkozott, de a 38 éves Willy Caballero mellel védett.

Óriási helyzetet úszott meg a Barcelona

Callejón kapott parádés labdát, de a centerezése Umtitiről pont ter Stegenhez pattant. Más kérdés, hogy a lassításból kiderült, Callejón egy gondolattal korábban indult el és már lesen kapott labdát. Demme forgatása ettől még szenzációs volt.

Meg-megindul azért a Napoli

Kirajzolódott a hazai csapat terve, nagyon gyors ellentámadásokra rendezkednének be. Azért a feltételes mód, mert nem jut el a labda a támadókig rendesen, a Barca játékosai rendre lefülelik a labdákat. Az olasz védelem viszont kőkemény, nem csoda, hogy nincs gól.

Messié a meccs első kapura lövése

Messi és De Jong körül tolongtak a védők, az argentin mégis kapura tűzte, de jócskán fölé durrantott. Ami viszont tény: ez volt az első próbálkozás.

Gattuso elégedett lehet

Olyan csapatot akarok látni a pályán, amelyik nem fél

– mondta a Napoli edzője és nem is nagyon látni az olaszokon félelmet, még trükkök is jönnek időnként.

Más kérdés, hogy a Barcelona nyomasztó fölényben játszik, a hazai csapat védelme fegyelmezett és sziklaszilárd.

Elindultunk

Hamar a sárga mezben játszó Barcelonához került a labda, szokásos labdabiztos adogatással próbálják széthúzni az olasz védelmet a katalánok.

21:00

A Napoli-Barcelona mérkőzéssel párhuzamosan Chelsea-Bayern München mérkőzést is rendeznek, természetesen ennek a találkozónak is követjük majd a fejleményeit.

Nincsenek nagy talányok a Barcánál

A sérülések miatt hátráltatott katalánok kényszerpályán mozognak, hiszen Sergi roberto, Jordi Alba, Luis Suárez és Ousmane Dembélé is sérülés miatt dőlt ki a sorból, a vészigazolás Braithwaite pedig nem szerepelhet a Barcelonában. Ansu Fati viszont leült a kispadra, ő hozhat színt a játékba csereként, akárcsak Arthur, vagy a fiatal Puig.

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Firpo – Rakitic, Busquets, De Jong – Vidal, Griezmann, Messi

Görög Barca-ölővel áll fel a Napoli

A Napoli kezdőcsapatában ott van az a Kosztasz Manolasz, aki 2018 áprilisában befejelte az FC Barcelonát kiejtő gólt a negyeddöntőben:

Rajta kívül Fabian Ruiz is érdekes lehet, neki pont Setién indította be a karrierjét még a betis edzőjeként, miközben Mertens és Insigne is életveszélyes játékosok.

Napoli: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Mario Rui – Fabian, Demme, Zielinski – Callejon, Mertens, Insigne.

Lionel Messi és az olaszok

Lionel Messi 21 mérkőzésen lépett pályára olasz együttes ellen a Barcával, ebből 11-szer győztes csapatban szerepelt. Kedd este 12-re növelné ezt a számot.

Forrás: sofascore.net
Olvasói sztorik