Nemzetközi foci

A nézőcsúcs már biztos, az Ibrahimovic-Ronaldo párharc kimenetele még kérdéses

Legalább 70 ezer nézőt várnak csütörtök este a San Siróba, ahol az olasz kupa elődöntőjének első felvonásán a Milan a Juventust fogadja. A Milan-szurkolók az összes jegyet felvásárolták, már csak a vendégszektorba lehet venni belépőt.

Ami biztos, a 70 ezres nézőszám rekord az olasz kupa elődöntőit tekintve, és a Milan-Juvét az olasz média Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo párharcaként harangozta be.

A két klasszisnak nem volt jó hétvégéje, mindketten gólt szereztek, Ronaldo a Veronának talált be, Ibrahimovic pedig góllal és gólpasszal jelentkezett a milánói derbin, aztán a vége az lett, hogy a Verona 2-1-re legyűrte a Juvét, az Inter pedig a második félidőben négy gólt szerezve bedarálta a Milant.

Egy félidő Ibra-varázslat után jött a szédületes Inter-fordítás
Conte csapata ezzel pontszámban beérte az éllovas Juventust.

Ibra és CR ketten együtt összesen 1261 gólt szereztek pályafutásuk során, önmagában már ez az elképesztő szám visszaadja, mit kaptunk mi, futballrajongók az elmúlt másfél évtizedben a két zsenitől.

A pályán legutóbb 2015 őszén találkoztak, amikor a PSG és a Real Madrid összekerült a csoportkörben, és a párizsi 0-0 után Madridban 1-0-ra győztek a spanyolok.

Kettőjük közös története négy és fél évvel később folytatódik – immár Olaszországban. A három évvel idősebb Ibrahimovic 538 góljából eddig ötvenkilencet szerzett a Milanban, Ronaldo pedig a 723 gólból ötvenegyet jegyzett a Juventus mezében.

Az olasz sportnapilap, a Gazzetta dello Sport kettőjük összehasonlításánál azt is megemlítette, hogy Ibrahimovic 253 centi magasra ugrott, amikor az Inter ellen gólpasszt érően fejelte a labdát Ante Rebic elé. Cristiano Ronaldo nyolc centivel alacsonyabb (ő 187 cm, Ibra 195 cm), de a Sampdoria ellen 256 centis magasságból fejelt gólt, vagyis ezt a különversenyt ő nyerte.

Csütörtök este kiderül, a két vezér közül ki tudja jobban magával ragadni a többieket.

Kiemelt kép: GERARD JULIEN / AFP

Olvasói sztorik